VV Dongen verslaat SV TOP met 6-1

Enthousiaste reacties na de verdiende zege van VV Dongen op nummer 4 SV TOP. “Hier wil je bij horen, want als je me aan het begin van het seizoen had verteld dat we het zo goed zouden gaan doen dan had ik je niet geloofd, maar we gaan zo lekker en ik vind het een eer om voor VV Dongen te strijden; samen met mijn ploeggenoten. Er komt steeds meer geloof in het team om voor het kampioenschap te gaan en daarin is deze maand waarschijnlijk het meest cruciaal.” aldus Tom Waltman die wederom een ruime voldoende scoorde en zijn team met grote cijfers zag winnen van het jonge SV TOP.

Typerend was de ontlading bij alle spelers na de meer dan uitstekende wedstrijd die VV Dongen had afgeleverd. Nog geen 7 dagen geleden werd er verloren van degradatiekandidaat Deurne en dat resultaat onderbrak een langdurige zegereeks. Toch wist het team van Ron Timmers de rug te rechten en gaf het hondstrouwe publiek een galavoorstelling die zijn hoogtepunt kende in de eerste helft.

SV TOP kwam niet om te winnen en met een 5-3-2 opstelling hoopte men dat “de furie” van Dongense bodem bedwongen kon worden. Die illusie werd regelrecht de grond ingeboord door het fantastische aanvalsspel dat VV Dongen vanaf de eerste minuut op de mat legde. Binnen 9 minuten kreeg VV Dongen drie opgelegde kansen die helaas niet werden benut. De Kanaries gingen niet bij de pakken neerzitten en bleven de verdediging van SV TOP bestoken.

dongen02032

Jan Gerrits jr. en Paul van Zon (rechts- en linksback) kwamen voortdurend op en zochten de combinatie met respectievelijk de teruggekeerde Robert Mutzers en Remon Koenen. Mede door de snelheid, de gedrevenheid en de accuratesse in het Dongense spel werd SV TOP vanaf de 18e minuut in een tijdsbestek van 19 minuten overmeesterd en afgeserveerd.
Het eerste doelpunt viel uit een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. Paul van Zon bracht de bal in het 16-metergebied waar Revy Rosalia met zijn uitzonderlijke techniek de bal, in een kluwen van spelers, van zijn borst liet stuiten om vervolgens er zelf achteraan te gaan. De verdediging van SV TOP stond aan de grond genageld toen Rosalia zijn eigen assist in de korte hoek snoeihard binnenschoot. Een wereldgoal op Sportpark de Biezen. Nog geen 6 minuten later werd een vrije trap toegekend, maar dan aan de andere kant van het veld. Nu was het Remon Koenen die de bal perfect in het strafschopgebied legde. Sander de Bont kende geen genade en kopte de afgemeten bal achter de kansloze Bas de Bruin.

Het veldoverwicht was navenant, want SV TOP kon geen vuist maken tegen de getergde mannen uit Dongen. Het verschil met de verloren uitwedstrijd van vorige week kwam vooral tot uiting in de dadendrang van middenvelder Floris Wouters. Geassisteerd door Tom Waltman en Daan Poelmans was hij heer en meester op het middenveld en was continue aanspeelbaar. In de tweede helft werd hij beloond met een doelpunt. De 5-1 (50e min.) kwam op conto van het hele team. Schitterend combinatiespel afgewisseld met een technisch hoogstandje van Remon Koen (een hakje als assist) werd subtiel afgewerkt door Floris Wouters. Zijn schot rolde rustig in de lange hoek.

Maar vooral de eerste helft zal herinnerd worden door de volgers langs de kant, want na de 2-0 van de Bont in de 24e minuut had de verdediging van SV TOP geen antwoord op een snelle combinatie door het midden, waarbij Robert Mutzers onreglementair werd gevloerd in het strafschopgebied De toegewezen pingel werd door Paul van Zon binnengeschoten. Nog geen 8 minuten later was de wedstrijd helemaal beslist toen Paul van Zon alle ruimte kreeg om van 25 meter uit te halen. Zijn snoeihard schot werd slecht verwerkt door keeper Bas de Bruin en Sander de Bont wist wel raad met dit opgelegde cadeau en drukte de 4-0 binnen.

Zo kwam er een einde aan een spervuur van prachtige aanvallen en het kwaliteitsniveau zou zich in de tweede helft voortzetten. Het gaf de technische staf de kans om spelers rust te geven die net van een blessure teruggekomen waren. Robert Mutzers had waarschijnlijk zijn doelpuntje willen maken maar de trainer besloot na 70 minuten dat het voor hem wellicht beter was om de rust te zoeken. Zijn vervanger Mart van Bree jr. beleefde zijn allereerste doelpunt in het eerste van VV Dongen en bracht daarmee de stand op 6-1. Doelpuntenmaker van TOP was van Sonsbeek, die in de eerste helft een voorzet van Broers koelbloedig afrondde. Het zou ook bij dit enige wapenfeit blijven en na 92 minuten floot mevrouw Peeters af. Zij kon met haar twee andere vrouwelijke collega’s terugzien op een foutloos optreden.
Aanstaande zondag 8 maart gaat VV Dongen naar Schijndel dat met 5-1 verloor van OSS 20.