VV Dongen laat kostbare punten liggen

Dat VV Dongen het altijd lastig heeft in Deurne bewees de wedstrijd van afgelopen zondag. Een onoplettendheid werd VV Dongen fataal en het was zelf niet bij machte om de Deurnse muur te slechten. Door het verlies daalt de ploeg naar de 3e plaats, maar heeft wel de minste verliespunten. Doordat concurrent Gemert gelijkspeelde tegen TOP was de uitslag nog zuurder. Blauw-Geel wordt de nieuwe koploper met 33 punten uit 16, Gemert volgt met 32 uit 16 en VV Dongen heeft 31 uit 15 duels.

“Mooie bonuspunten!” De reactie van het Deurnse publiek was veelzeggend, want op voorhand had de degradatiekandidaat gegokt op 1 punt. Het team van Frank Brands was op 5 posities gewijzigd t.o.v. het duel in Dongen (4-2). Vanuit een gesloten verdediging trachtten zijn mannen VV Dongen tegen te houden om vanuit een counter toe te slaan.
Door de afwezigheid van Robert Mutzers begon VV Dongen in een 4-4-2 systeem waarin het de bedoeling was dat de backs ( Jan Gerrits jr en Paul van Zon) veelvuldig de ruimtes zouden opvullen. Daan Poelmans startte op het middenveld aan de linkerkant.

Vanaf de eerste minuut liet Deurne er geen gras over groeien en bouwde een Berlijnse Muur op waarin Wim Verbeek met zijn lengte alles opving en met snelle voorzettingen zijn spitsen aan het werk zette. Vos, van der Werf en van der Steen bleken echte handenbinders te zijn voor de Dongen-verdediging en vooral Paul van Zon had veel moeite met Vos. Daardoor kon hij niet zijn geliefde spelletje spelen en was veroordeeld om te blijven hangen in e defensie. In de rust zou hij gewisseld worden voor een extra aanvaller
(Mart van Bree jr.).

De eerste speldenprikken en kansjes waren voor Deurne. Uit een corner kreeg van den Besselaar een vrije schietkans maar zijn schot was te slap en een makkelijke prooi voor doelman Rob Roovers. VV Dongen liet zich in de 19e minuut pas echt voor de goal van doelman van Crooij zien toen een combinatie tussen Jan Gerrits jr. en Tom Kolkert door laatstgenoemde niet goed werd ingeschat. In plaats van te schieten zocht hij de combinatie. Vooral het te ver doorvoeren van de combinaties en het gebrek aan lopende mensen (lees: diepte in het spel) zorgde voor “gepiel” tot aan de 16-meter en niet tot werkelijke kansen. Het spelbeeld was over het algemeen rommelig en te gehaast.
VV Dongen kreeg over de gehele wedstrijd wel 15 tot 20 corners, maar bij geen van allen kon er gevaar gesticht worden. Op slag van rust sloeg het noodlot toe. Bij de zoveelste corner wist een verdediger van Deurne de bal naar voren te poeieren. De hoge bal werd volledig verkeerd ingeschat door de twee overgebleven verdedigers van VV Dongen en van der Werf kopte de bal vanuit de stuit richting Vos. Omdat van der Steen ook snel was uitgelopen ontstond er een voertaal situatie die uiteindelijk werd afgrond met een doelpunt van Stefan van der Werf (1-0). De gehele actie duurde nog geen 10 seconden. Direct daarna was het dezelfde van der Werf die de 2-0 kon binnenkoppen, maar zijn inzet schampte voorlangs.

De wissel Mart van Bree voor van Zon zou zijn vruchten moeten gaan afwerpen in de 2e helft. VV Dongen wilde koste wat kost een doelpunt forceren, In zijn ijver maakte Mitchel van der Stappen direct na rust een foutje dat zowat fataal afliep. Zijn inspeelbal op Revy Rosalia werd onderschept door Vos die meteen de spits bediende. Deze kwam oog in oog met doelman Roovers te staan. Roovers redde prachtig en hield daarmee zijn team in leven. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. In de 60e minuut kwam Sander de Bont voor middenvelder van der Waarden en nog wat later verruilde Ron Timmers Rosalia voor Rick Vervaart. Alle aanvallende intenties ten spijt: het mocht niet baten. Ballen werden voor het doel gegooid waar doelman van Crooij heer en meester was. Hij zorgde voor rust en hield redelijk gemakkelijk stand bij de tsunami aan aanvallen. Slechts een keer was het bijna raak toen Kolkert een voorzet van Mart van Bree niet goed toucheerde. Het rollertje werd door van Crooij van de doellijn geraapt. De uitstekende scheidsrechter Mourabit floot ondanks het vele tijdrekken van de kant van Deurne na 93 minuten af en incasseerde VV Dongen haar eerste nederlaag na 6 overwinningen op rij.

In de 2e periode blijft VV Dongen leider en speel volgende week de thuiswedstrijd tegen het verrassende en nummer 4 geplaatste TOP dat gelijkspeelde tegen Gemert. Zondag 1 maart, aanvang 14.30 uur