Dames VV Dongen boeken zege tegen Nemelaer VR2

Na de knappe overwinning vorige week tegen koploper TSVV Merlijn is het zaak voor de dames van VV Dongen om deze goede lijn door te zetten! Maar dan zelf een keer op voorsprong te komen en niet achter de feiten aan te gaan lopen, zoals tot nu toe gebruikelijk was.

Het werd een eerste helft met veel kansen, met een veldspel dat voor de toeschouwers niet echt vermakend was. Dongen probeert het voor rust met name veel van afstand. Manuela Biekens is de eerste die deze ochtend de trekker overhaalt, maar deze belandt in de handen van de keepster. Er volgen nogal een 2-tal corners aan Dongen zijde, maar hiermee wordt nog niet het net gevonden. Het zijn daarna Betty Siemons en Judith de Kruijf die samen een aanval op zetten. Betty speelt Judith aan en zij kan door lopen naar de goal, maar schiet recht op de keepster. Uit een nieuwe corner van Manuela komt de bal in de voeten van Anouk Mekes. “Woman of the Match” tegen TSVV Merlijn.  Zij kan hard uithalen, maar de bal vliegt niet langs de keepster van Nemelaer. Ondanks het mindere veldspel van de dames van VV Dongen komen ze toch nog net voor rust op voorsprong. Dit keer door een prachtig uitgespeelde aanval. Aan de rechterkant ontvangt Lysanne Stevens de bal uit een ingooi van Glenda Brekelmans. Lysanne kan Marianne van der Schans inspelen. Deze speelt Samara Couwenberg in op de rand van de 16 meter. Samara legt de bal terug op Betty en zij schiet de bal keurig in het net 1-0.
De dames van VV Dongen kregen in de kleedkamer van de trainer te horen dat het spel wat gepresenteerd werd niet Dongen waardig was en dat ze nu eens echt het balletje rond moesten laten gaan. Ondanks deze “donder speech” was het wel Nemelaer die de eerste kans van de 2e helft creëerde. Echter wordt deze in de kiem gesmoord door keepster Manja Elie. Na deze kans van Nemelaer is het Dongen wat meer het heft in handen neemt. Er is meer beleving in het spel van de dames van VV Dongen.  Dit resulteert in een kans voor Manuela. Echter rolt deze bal van afstand naast de goal. Het duurt niet lang of Dongen komt op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Julie Stuit komt in de voeten van Judith. Zij schiet de bal tegen de paal, maar op miraculeuze wijze belandt deze toch nog via de andere paal in de goal. In de 49e minuut is het weer de ingevallen Julie die aan het begin staat van een doeltreffende aanval. Zij kan de bal terug leggen op Betty en deze knalt de bal snoeihard in het net 3-0. Bijna had Julie haar goede invalbeurt beloond met een doelpunt na een goed uitgevoerde aanval, maar haar schot gaat helaas net over.
Uit een corner krijgt Marianne van de Schans nog een kans om ook haar doelpunt mee te pikken, maar zij schiet op de paal. Judith reageert zeer alert als de bal terugkomt van de paal en schiet de bal alsnog in het net 4-0. De wedstrijd is dan bijna ten einde als Glenda Brekelmans vanaf links de corner mag nemen. Deze bal komt bij de eerste paal , daar staat Betty. Zij prikt haar derde van de wedstrijd binnen en bepaalt hiermee de eindstand op 5-0. Het blijkt maar weer eens dat ook slechte wedstrijden gewonnen kunnen worden! Een smet op deze wedstrijd is het uitvallen van Manuela. Pas sinds dit seizoen maakt de eigenlijk nog meisjes A speelster deel uit van de selectie. We wensen Manuela veel  beterschap, maar ook feliciteren we haar met haar verkiezing van “Woman of the Match”. De dames van VV Dongen willen ook Toine de Kruijf bedanken voor zijn gift. De dames hebben namelijk namens zijn bedrijf www.computerhulp013.nl prachtige inloop shirts gekregen. Volgende week zondag 26 oktober gaan de dames van VV Dongen bijna de grens over. Ze gaan op bezoek bij Gloria UC in Baarle Nassau, aanvang 10.00 uur.