Dongen sluit seizoen waardig en in stijl met zege af.

Door: Piet Scheepers. ,,Trots op Dongen,” moet je boven het verslag zetten. De man die de voorbeschouwingen voor de vv Dongen schrijft, Frank van Heteren, vroeg mij dit te doen. Deze week had hij een prachtige voorbeschouwing. Eenmaal verstuurd aan de media vroeg hij hun er een kop boven te zetten. Ik had gekozen voor: ,,Een ode aan mijn favorieten, de kanaries van sportpark De Biezen!”

De bezoekers die afgelopen zondag op sportpark De Biezen zijn geweest, hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut. Wat een tomeloze inzet om eervol het seizoen af te sluiten. Het publiek blij en enthousiast, spelers helemaal kapot maar toch voldaan dat zij de in Meppel opgelopen pijnlijke nederlaag grandioos hebben weggepoetst. Mijn petje af! Alle toeschouwers gaven na afloop een staande ovatie na de 3-0 overwinning op MSC Meppel. Zij gaan volgende week met EDO Haarlem uitmaken wie naar de topklasse mag. De mannen van trainer Ron Timmers, staf, begeleiding, crew, vrijwilligers, bestuur en supporters kunnen terugblikken op een uitstekend seizoen! Timmers wil de lat volgend seizoen een stukje hoger leggen. ,,Op naar plaats nummer 3. Dus meedoen voor de prijzen!” Met de instelling van de wedstrijd van afgelopen zondag moet dat zeker lukken! Maar hoe was de wedstrijd?
Na het beginsignaal van scheidrechter D’Onorio, die in de ogen van de Dongen aanhang af en toe warrig floot, waren de bedoelingen van Dongen snel duidelijk. 
Dit alles onder toeziend oog van burgemeester Rene van Diessen, sportwethouder Piet Panis en een kleine duizend toeschouwers. Die 5-1 nederlaag moest zo snel mogelijk gelijk getrokken worden. Dus was het credo: doelpunten maken! Het liefst 4.De tegenstander uit Meppel had het makkelijk. Met een kerstboom opstelling (5-3-2) ving het Dongen op. De bezoekers hadden al snel in de gaten dat hier een tot aan de tanden gewapend en getergd Dongen stond. De bonkige Sander de Bont vocht menig robbertje uit met zijn directe bewaker Alex Zomer. Deze werd geschaduwd door zijn aanvoerder Vincent Oosterkamp. Simpel dus, Bontje had deze middag te maken met een dubbele dekking. Dat merkte hij ook als hij op de solotoer ging. Trekkend en sleurend, over en weer, probeerde hij zich langs zijn bewakers te vechten. Helaas voor Dongen moest Robert Mutzers met een hamstringblessure halverwege de eerste helft afhaken. Mounir Maamar kwam hem vervangen.
ksylrfdepmrrj69k2qrpe58p0
Dongen had meer grip op de hoge ballen van MSC, dan in de eerste wedstrijd in Meppel. De klok tikte verder tegen Dongen, de openingstreffer bleef maar uit. Vanuit een spelhervatting in de 25e minuut kwam het er toch van. De voorzet van Fatih Kamaci kwam op de schoen van Daan Poelmans die ineens uithaalde. Dit schot werd door De Bont even aangeraakt waardoor doelman Marc Holtermans verrast werd. Deze 1-0 smaakte naar meer. Nog voor rust had Dongen gehoopt op het tweede doelpunt. Eerst werd de vrijstaande Kamaci teruggefloten wegens buitenspel, terwijl hij de bal via een MSC’er in de voeten kreeg. Ok, accepteren. Kort hierna zette de prima spelende Paul van Zon de bal zo scherp voor, dat doelman Holtermans er niet uit durfde te komen. Zowel Remon Koenen als De Bont kwamen net iets tekort waardoor Oosterkamp corner kon koppen.
Dongen had deze middag niet te klagen over geluk. De inzet van de vrijstaande Bjorn Bakker was te zacht en kon gepakt worden door Timen Beijes. De snelle Paul van Zon behoedde tot twee maal toe Dongen van een tegentreffer. Een de bezoekers zagen een schot binnenkant  paal het veld weer ingaan. MSC werd teruggedrongen, misschien wel opzettelijk, door een offensief Dongen. De ploeg loerde op de counter, lange ballen op hun spits Camiel Fidom. Het Engelse kick en rush. En als dan Timen Beijes met de voet een tegentreffer voorkomt en Paul van Zon voor Tom Kolkert wordt gewisseld, schuift De Bont op aangeven van Kamaci, de 2-0 binnen. Met nog een kwartier te spelen gaat Dongen achterin 1 op 1 spelen. TomWaltman ging naar rechtsachter, Jaap van der Waarden schoof door naar het middenveld en Kamaci kwam nu echt achter zijn spitsen. Als de extra speeltijd van 4 minuten door de vierde official wordt aangegeven wordt Remon Koenen onderuit gehaald binnen de zestien. De Bont ging voor zijn hattrick en joeg de bal onhoudbaar binnen. 
3-0, wie had dat gedacht? De verlenging, bij 4-0, zat er niet meer in. MSC heeft echter deze wedstrijd niet gescoord. In de competitie was dit altijd raak. Een compliment aan Dongen! Emoties alom. Het duurde tot lang na de wedstrijd eer Revy Rosalia boven water kwam. Hij kon zijn emoties niet de baas. ,,Ik heb hier drie dagen naar toe geleefd! Ik voelde mij schuldig omdat ik de eerste wedstrijd geschorst was. Het mocht helaas niet zo zijn. Maar ik ben trots op de jongens!” 
w2grhldo3c0mia9ulhh7lut2g
Er zijn jongens die vertrekken en nieuwelingen komen! De overschrijvingen stoppen op 15 juni. Dagelijks vele sms’jes naar de technische staf van Dongen. 
Ton Jansens en de zijnen zwijgen in alle toonaarden. Ron Timmers lacht. Hij heeft een nieuwe assistent. En Mart van Bree, de geheimzinnige man achter de trainer? Hij gaat het volgende seizoen weer als trainer van de A jeugd aan het werk en wordt dan ook hoofd opleidingen van vv Dongen.  Volgende week misschien iets meer over de gaande en komende jongens.
Foto’s: Jeffrey  Oomens