Voorbeschouwing RKSV Schijndel – VV Dongen

Ik denk dat er maar weinig mensen zich kunnen herinneren dat VV Dongen zo’n seizoenstart heeft gehad. De kans op een neerwaartse spiraal is groot en dat moet en koste van alles worden voorkomen, want voor je het weet ben je lelijk eendje van de Hoofdklasse en dat is, gezien de aanwezige kwaliteit, VV Dongen onwaardig.Er zijn intern en extern al veel woorden vuil gemaakt naar de reden van deze terugval, maar uiteindelijk kan je blijven praten wat je wilt, je zal het op het veld moeten laten zien.

Ik denk dat er maar weinig mensen zich kunnen herinneren dat VV Dongen zo’n seizoenstart heeft gehad. De kans op een neerwaartse spiraal is groot en dat moet en koste van alles worden voorkomen, want voor je het weet ben je lelijk eendje van de Hoofdklasse en dat is, gezien de aanwezige kwaliteit, VV Dongen onwaardig.
Er zijn intern en extern al veel woorden vuil gemaakt naar de reden van deze terugval, maar uiteindelijk kan je blijven praten wat je wilt, je zal het op het veld moeten laten zien.

 

Persoonlijk vond ik dat afgelopen zondag aanvoerder Manuel de Ceuster op voorbeeldige wijze het voortouw nam. Hij weerde geen enkel duel en ging voorop in de strijd in de hoop dat het zou overslaan op zijn team. T.o.v. de zondag daarvoor lieten de heren wel zien om ervoor te gaan, maar ook hier zag je dat het geforceerd ging. Het is bij VV Dongen alles of iets en je hoopt van alle kanten dat het weer alles wordt. Alle goede bedoelingen moeten nu geconcentreerd worden in het verloren zelfvertrouwen, want geen mens kan me wijsmaken dat deze resultatenreeks zichzelf gaat voortzetten.
Tegen Schijndel ontmoet VV Dongen een geduchte en gevaarlijke tegenstander. Nadat het team van Marc Schenning een jaar eerder was gedegradeerd wisten ze in één seizoen terug te keren op het platforum waar het thuis hoort. Ambitieus en gedreven zijn woorden die passen bij de andere Geel-Blauwen, maar ook zij kennen een ongelukkige start. Van de 5 duels werd er één gewonnen ( openingsduel tegen Nuenen 0-2 !!) en één keer gelijk ( uit bij Groene Ster 0-0).

 

Twee jaar gelden speelde VV Dongen Schijndel van de mat en won beide duels, maar de huidige realiteit laat weinig heel van behaalde resultaten uit het verleden. Het wordt een aparte maand voor de VV Dongen spelers. Achtereenvolgens wordt er gestreden tegen (uit) Schijndel, Deurne ( thuis) en uit tegen Blauw-Geel. Als de heren de schroom van zichzelf af kunnen gooien voorzie ik een mooie maand. Gaan de heren blijven twijfelen, dan mogen we ons voor de rest van het seizoen opmaken voor finale-voetbal, want dan wordt elke wedstrijd een duel waarop het erop of eronder gaat.

 

ZONDAG 7 OKTOBER 2012

RKSV SCHIJNDEL – VV DONGEN

AANVANG 14.30 UUR

reageren: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen