Probeer deze unieke aardappelrecepten voor een smaakvol diner

Foto:

Wil je graag wat variatie in de keuken, maar kan je daar wel wat inspiratie voor gebruiken? Neem dan eens een kijkje in de wondere wereld van aardappelrecepten. Met dit oerhollandse product kun je namelijk eindeloos combineren en variëren en het is over het algemeen een ingrediënt wat in ieder dieet en lifestyle past. Of je nu vegan, vegetariër, pescotariër of carnivoor bent, een heerlijk aardappelrecept staat daarvoor niets in de weg. Om je goed op weg te helpen zijn hier een viertal tips om heerlijk te variëren met verschillende aardappelrecepten.

 

1. Een oerHollands recept met een Frans tintje

Waarschijnlijk doet de titel al direct vermoeden waar dit recept over gaat. Juist, aardappelgratin met Parmezaanse kaas. Ook al komt de kaassoort niet uit Frankrijk, de aardappelgratin vindt zijn oorsprong wel in dit land en daardoor krijgt het direct een Frans tintje. Door verschillende laagjes dunne aardappels over elkaar heen te plaatsen, daar warme melk over te schenken en af te maken met een goede laag Parmezaanse kaas, heb je na zo’n drie kwartier in de oven de geur van een heerlijke Franse avond in je huis. Het is dan ook een gerecht wat het zeer goed doet op een romantische avond of wanneer je je gasten wil verrassen.

2. Hasselback aardappelen met kruidenboter

Een modern aardappelgerecht dat bij iedereen goed in de smaak gaat vallen? Dat is ongetwijfeld de romige hasselback aardappelen, die je met kruidenboter en al in de oven doet. Of uiteraard in de airfryer, waardoor de aardappel nog sneller gaar zal zijn. Deze aardappelen schil je op een speciale manier, waardoor er zeer dunne laagjes in de aardappel ontstaan. Snijd hem niet helemaal door, zodat de aardappel zelf nog wel in tact blijft, maar er als het ware een triangel-effect ontstaat. Deze doe je even in de airfryer en wanneer de aardappel er krokant van buiten en zacht van binnen uitziet, doe je er nog een laagje kruidenboter op. Een romig smaakfestijn pur sang.

3. Aardappelsalade met appel en walnoten

Ook een klassieke aardappelsalade is die met appel en walnoten. Een klassieker die al jarenlang een trouwe gast is op vele zomerse picknicks en barbecues en een gerecht dat vaak wordt geassocieerd met zomerse picknicks en barbecues. Dit komt door de combinatie van een zoetige en hartige smaak, waardoor het een perfecte maaltijd is voor een heerlijke zonnige dag. Deze combinatie van zoet en hartig, samen met de frisse dressing van Griekse yoghurt en citroensap, maakt het een favoriet voor velen én – net zoals de andere gerechten hierin benoemd – zeer geschikt voor vegetariërs.

4. Aardappelpannenkoekjes met zure room en bieslook

Wil je voor iets écht unieks en anders gaan? Dan zijn deze hartige aardappelpannenkoekjes wellicht iets om te gaan maken. De combinatie van bieslook op de zure room zorgen voor een frisse smaak én een zeer magere versie van een nieuw aardappelrecept. Door de creatieve vorm van dit gerechtje kun je de aardappelkoekjes als ontbijt, lunch of diner eten, waardoor het nog leuker wordt om ze op te dienen. Gegarandeerd samen genieten.

Welke variant je ook kiest van deze verschillende en vooral creatieve aardappelrecepten, het belooft ongetwijfeld een heerlijke maaltijd te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen