Vrijwilligers Oranjeparkfestival zijn er klaar voor

Foto:

Vrijdagavond was het tijd voor de officiële kick-off van het Oranjeparkfestival 2024. De vrijwilligers die tijdens het festival op 26 en 27 april hun uiterste best gaan doen om het evenement in goede banen te leiden kwamen bijeen in Café Zalencentrum De Viersprong.  Daar werden zij uitgebreid bijgepraat  over alle ins en outs van het festival.

Inmiddels is het Oranjeparkfestival uitgegroeid tot een niet meer weg te denken festijn op de Dongense evenementenkalender. Bij de organisatie en de uitvoering van het festival zijn zo’n 200 vrijwilligers actief. Vanaf begin september zijn bestuur en projectgroepen bezig om een aantrekkelijk festival te kunnen bieden.

Vanaf het weekend van 21 april zal Park Vredeoord in een paar dagen tijd opgebouwd worden tot Oranjepark waar duizenden Dongenaren een avond en een dag lang kunnen genieten van live muziek van een groot aantal artiesten, attracties voor jong en oud en natuurlijk een hapje en een drankje.

Klik op de afbeelding om te vergroten

 

 

 

 

 

Indeling festivalterrein
Door het succes en aanloop van de afgelopen jaren heeft de organisatie besloten om 1 toegangspoort te hanteren. Deze zal zijn op het Wilhelminaplein aan de zijde van de Boerenbond. In de nabije omgeving is ook een fietsenstalling te vinden. De traditionele vrijmarkt is verplaatst naar het verharde deel (parkeerterrein) van het Wilhelminaplein. Hier kunnen in alle ruimte en rust de kleedjes worden gespreid voor een succesvolle vrijmarkt. Aanmelden voor een plekje kan vanaf nu via de website www.oranjeparkfestival.nl De sanitaire voorzieningen zijn dit jaar uitgebreid en verdeeld over 3 blokken, verspreid over het terrein. De toiletten zijn gratis toegankelijk, dus de wachtrijen zullen minder lang worden.

PIN ONLY en Duurzaamheid
Om de bezoekers van het Oranjeparkfestival nog beter van dienst te kunnen zijn is het dit jaar mogelijk om bij alle barren en eettenten te pinnen, zowel met pinpas als met je mobiel. Voor de gasten die hier niet de mogelijkheid toe hebben is het nog mogelijk om een De Jong Fruit Betaalkaart op te halen. Deze kaart kan je opwaarderen met (cash) geld en daar vervolgens op het gehele terrein mee betalen. Na een succesvolle eerste uitvoering van het recyclesysteem voor drankbekers in 2023 wordt ook dit jaar volgens de landelijke richtlijnen het systeem doorgezet.

Het volledige programma is te vinden in de Oranjeparkfestivalkrant die binnenkort huis aan huis verspreid wordt in Dongen, Klein-Dongen, Dongen-Vaart en ’s Gravenmoer. Voor degenen met een ja/nee of nee/nee sticker zijn er examplaren te verkrijgen bij de Cammeleur aan de Hoge Ham of bij BART aan de Tramstraat. Door hier te klikken komt u op de website van het Oranjeparkfestival en kunt u het programma online bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen