14 jaar dongen.nieuws.nl

Foto:

Het is vandaag (dinsdag 9 april 2024) precies 14 jaar geleden dat deze website dongen.nieuws.nl voor het eerst online ging. Dat dongen.nieuws.nl inmiddels niet meer weg te denken is uit de Dongense samenleving mogen we wel concluderen uit de bezoekcijfers. De afgelopen 12 maanden namen gemiddeld 5.000  bezoekers per dag een kijkje op deze website

Het begin
Met een druk op de enter knop stelde toenmalig burgemeester Simone Dirven op 9 april 2010 de website dongen.nieuws.nl in werking. Sindsdien heeft deze website zo’n 26.700 berichten geplaatst waarmee de bezoekers op de hoogte gehouden zijn van alles wat er zich in Dongen afgespeeld heeft. Even later kwam daar ook de facebookpagina bij, die inmiddels in de gaten gehouden wordt door zo’n  9.500 volgers. Ons instagramaccount wordt gevolgd door meer dan 1.200 Dongenaren en ook op Twitter en LinkedIn zijn we actief. In totaal zorgen onze social media voor meer dan 13.000 vaste volgers.

Burgemeester Simone Dirven was 14 jaar geleden onze eerste gastcolumnist. Lees hier haar column, die nog steeds verrassend actueel is, nog eens terug:

Veel succes dongen.nieuws.nl !!!

Nieuwe media hebben de toekomst. Weblogs, social networks veranderen ons leven. Het succes van Hyves, Facebook is groot. En natuurlijk wordt er ook in Dongen volop getwittert.

Voor het gebruik van nieuwe media heb je nodig een mobiele telefoon. Of een laptop of computer. Je hebt ze in steeds meer soorten en maten. Ze kunnen steeds meer en behalve veel verschillen (in vormgeving, prijs, kwaliteit), vertonen ze ook een belangrijke mate van overeenkomst: Ze brengen ons steeds dichter op het nieuws. Waar we ook zijn, of hoe laat het ook is: dat maakt niet meer uit. Het nieuws is 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegankelijk voor diegenen die daar behoefte aan hebben.

Inwoners van Dongen weten meer, willen meer en kunnen meer dankzij het internet. Als gemeentebestuur houden we daar nadrukkelijk rekening mee. Dat doen we nu al en dat doen we zeker ook in onze aanpak voor de komende jaren. Want of je het nu hebt over de nieuwsvoorziening of over digitale dienstverlening aan de Dongenaar: ook hier geldt dat er in sterke mate een tendens is om dat 7×24 uur te doen. Het belang van internet neemt toe. De groei van nieuwe media zal alleen nog maar doorgaan. Dat kan gewoon niet anders. Onze kinderen groeien op in een digitale leeromgeving.

Sinds vandaag, 9 april 2010 (ik heb de openingshandeling mogen verrichten), heeft Dongen er officieel een nieuw medium bij: dongen.nieuws.nl  Verrassend? Nee, het past bij deze tijd. Nieuwe wensen, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kansen. Dongenaren zijn net Nederlanders. Ze willen steeds meer weten over hun eigen leefomgeving.
Steeds meer.
Steeds sneller.
Steeds digitaler.

Ik hoop dat deze website er toe bijdraagt dat Dongenaren op een snelle, toegankelijke, betrouwbare wijze van informatie worden voorzien. Ik wens dongen.nieuws.nl veel succes toe,

Simone Dirven – van Aalst
Burgemeester van de gemeente Dongen

De Dongen App
En natuurlijk zitten we niet stil.  Zo zijn we momenteel druk bezig met het realiseren van de Dongen App, waarmee je in een handomdraai op je smartphone of tablet alle informatie over Dongen beschikbaar hebt, van gemeente-info tot een (uit) agenda en van vacatures tot aanbiedingen van winkeliers. In de Dongen App vind je alles wat je maar zou willen of moeten weten van wat er zich in Dongen afspeelt. Onze webshop www.dongensedingen.nl, waarin inmiddels een groot aantal artikelen met een Dongens tintje te koop zijn, wordt steeds succesvoller en ook in onze winkel annex  koffiebar met de naam ‘BART” aan de Tramstraat 27 weten de Dongenaren ons te vinden. Het assortiment van de winkel is erg divers, je vindt altijd wel een leuk cadeautje bij BART.  Ook de artikelen uit de webshop www.brabantsedingen.nl zijn er te vinden.

Zoals je ziet, aan plannen en ideeën ontbreekt het dongen.nieuws.nl niet en ook komend jaar zullen we er alles aan doen om Dongen op alle mogelijke manieren weer op de kaart te zetten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen