Geweldige opbrengst Mini-Roparun van € 8.785,73

Foto:

Lachende kinderen, trotse ouders, glimmende leerkrachten en een uitgelaten Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje genoten vrijdag 5 april van sport, saamhorigheid en teamspirit.

De kinderen van IKC Achterberg liepen hun Mini-Roparun en sloten zodoende enkele weken af, waarin het opkomen voor de ernstig ziek medemens centraal stond. De echte afsluiting was de bekendmaking van het gesponsorde bedrag voor de stichting Roparun. Gejuich, applaus en verbazing over het prachtige resultaat van € 8.785,73

Roparun
IKC Achterberg was benaderd door Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje (www.halvezolenlijntje.nl). Toen daar positief op gereageerd werd, zijn de school samen met het team een draaiboek voor een Mini-Roparun gaan opstellen. Dit hield onder andere in dat het Roparunteam gastlessen in alle groepen kwam geven. Hierin werd verteld dat de Roparun een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam is. Het team van ’t Halve Zolenlijntje loopt deze monsterrace op 18, 19 en 20 mei voor de zestiende keer. Ze halen op deze manier telkens weer mooie sponsorbedragen op voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Na deze presentatie gingen de kinderen zelf op pad met hun sponsorformulieren. Al ver voor 5 april, was te merken dat de kinderen enthousiast waren. Sommigen gingen echt aan het trainen om op de Mini-Roparun goed voor de dag te komen. Velen trokken het dorp in om zich te laten sponsoren. Anderen kozen voor familie-Appgroepen of het werk van mama.

Feest voor alle groepen
Vrijdagmorgen 5 april kwamen de kinderen in het oranje, de clubkleur van ’t Halve Zolenlijntje de school binnen. De kleuters mochten de spits afbijten. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden een parcours uitgezet op het schoolplein. De leerkrachten hadden de kinderen in teams ingedeeld. Nadat er voorgedaan was hoe een estafetteloop werkt, kon er gelopen worden. De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. Heel veel (groot-)ouders juichten de rennende kinderen toe en zetten hen talloze malen op de foto. De hele schooldag werden de kinderen volop aangemoedigd door een grote erehaag van supporters, die vaak gul gesponsord hadden. Zo kwam die dag iedere groep van IKC Achterberg aan de beurt. Orange Donkey, de mascotte van ’t Halve Zolenlijntje gaf iedereen een high five. Iedereen ging met hem op de foto. Groothandel Orange Planet kan weer trots op deze ezel zijn. De speaker moedigde alle kinderen aan. Als ze hun laatste ererondje gelopen hadden, lieten ze zich de appels, gesponsord door de Appelbloesemboomgaard in Waspik, goed smaken. De kinderen uit de bovenbouw kregen een grotere ronde voorgeschoteld. Aangemoedigd door net zo onvermoeibare opa’s en oma’s, ouders en buurtbewoners werden er topprestaties geleverd. Iedere sponsor kan er van verzekerd zijn dat er waar voor zijn geld geleverd werd.

Roparun komt langs Achterberg op 19 mei
Aan het eind van de middag verzamelde de hele school zich voor de afsluiting. Eerst kon verteld worden dat dit jaar de Roparun voorlangs de school door de Sint Josephstraat door Dongen komt op 19 mei. Alle muntjes en biljetten waren geteld en toen mocht het eindbedrag bekend gemaakt worden. Een voor een staken de kinderen hun bord met de imposante cijfers in de lucht. Wat een fantastisch bedrag. De leerkrachten bedankten het team. Het team bedankte de school. De kinderen bedankten de Oranje ezel. Iedereen bedankte de sponsoren. Hoe feestelijk kan het zijn om je zieke medemens te helpen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen