SWOD Zomertoernooi 2022

Maandag 15 augustus was het weer zover: een zomeractiviteit van de SWOD op het terrein van Jeu de Boules Club Dongen. Er hadden zich hiervoor 37 mensen aangemeld, waarvan een groot deel al meerdere keren had deelgenomen.

Aanvankelijk waren de voorspelling wat betreft de warmte niet al te best, maar gelukkig bleef de temperatuur ruim onder de 30 graden! Het was overigens toch nog warm en benauwd genoeg. We konden in iedere geval lekker op de buitenbanen spelen. Jammer genoeg moest de coördinator van dit gebeuren – Wim van Beek – afzeggen in verband met corona van zijn vrouw. Mevr. Koeken nam de honneurs waar en zij deed dat met verve! Hopelijk herstelt mevrouw van Beek voorspoedig. In ieder geval wensen wij haar beterschap.

Naast de SWOD-leden waren er ook behoorlijk wat eigen leden, die ingezet werden om mee te spelen maar ook om de wedstrijd goed te begeleiden en advies te geven. Het terras stond klaar en de boules lagen bij de banen, dus men kon komen. Vanaf 12 uur kwamen de eersten al binnen druppelen, evenals de EHBO-man, John Blous. Na het aanmelden bij mevr. Koeken en de wedstrijdtafel kon men alvast gaan genieten op het terras in afwachting van de anderen. Hoewel er rond half twee nog niet iedereen was, werd er toch besloten om te gaan beginnen. Het streven van de WECO was om ieder SWOD-lid een keer met een clublid te laten spelen en als het kon ook nog eens op verschillende banen. Na wat puzzelwerk lukte het uiteindelijk allemaal. Knap gedaan Corrie en Henk! Alvorens te gaan beginnen gaven Lianne en Pierre een korte demonstratie van het jeu de boulespel.

Het was de bedoeling dat er drie wedstrijden gespeeld zouden worden. Dat is ook daadwerkelijk gebeurd, zij het dan dat de 2e en 3e ronde qua tijd ietwat ingekort werden. Tussendoor werden de spelers enkele keren verrast op een gezonde traktatie. Rond half 5 waren alle wedstrijden gespeeld en kon men nog wat nagenieten op het terras onder het genot van een verfrissend drankje. de meesten konden dat wel gebruiken.

Toen was het wachten op de uitslag. Men moest rekening houden met het aantal gewonnen partijen en de behaalde pluspunten. Er waren bekers voor de beste 3 spelers en daarnaast natuurlijk de wisselbeker. Wie zou er dit jaar met deze bokaal vandoor gaan? Voordat deze bekend werd gemaakt hield Henk van Roode nog een “warm” pleidooi om mensen uit deze doelgroep enthousiast te maken voor dit boeiend balspel: je bent lekker buiten, je voelt je niet eenzaam, je ontmoet andere mensen en je bent in beweging. Er was zelfs iemand die zich na afloop van dit toernooi aangemeld heeft als lid. Geweldig toch!

Hieronder de uitslag:
3e plaats: mevr. C. van Tilburg
2e plaats: mevr. W. Zoontjes-Huijben
1e plaats: dhr. S. Verbunt

De prijzen werden dit jaar uitgereikt door wethouder de Jong, die op zijn beurt iedereen hartelijk bedankte voor zijn of haar inzet op deze geslaagde dag.
Wij feliciteren dan ook op de eerste plaats alle deelnemers en natuurlijk de prijswinnaars van dit SWOD-toernooi.

Tot slot nam Henk Snijders als voorzitter van de SWOD nog even het woord, waarna het toernooi officieel beëindigd was. Het was weer een zeer geslaagde zomeractiviteit en U bent wederom van HARTE welkom op het toernooi in 2023.

Bekijk de foto’s in de fotoserie boven dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen