Diamanten bruiloft voor Marry en Berry van Eijk

Foto: Pix4Profs/Johan Wouters

Deze week vierden Marry en Berry van Eijk hun 60-jarige bruiloft. Natuurlijk kwam burgemeester Marina Starmans langs om het paar namens het gemeentebestuur te feliciteren.

Marry komt uit Haarlem, waar haar ouders een kruidenierszaak hadden. Na de lagere school is zij verhuisd naar het Zuid-Hollandse dorpje Ter Aar.  Daar ontmoette zij Berry, onder meer tijdens de pianoles. De naam “van Eijk” komt (nog steeds) veel voor in dit dorp. Ook de ouders van Berry hadden een kruidenierszaak. Marry ontmoette Berry in het dorp
Marry en Berry kregen verkering toen zij begin 20 waren, ze trouwden toen ze respectievelijk 25 en 23 jaar oud waren.

Het kersverse stel ging wonen in Bodegraven. Marry werkte daar bij een notaris en Berry bij Andrélon. In Bodegraven zijn Marcel (1964) en Rob (1966) geboren. Marry stopte met werken vóór de geboorte van Marcel. Berry vond in 1967 een baan in Breda (bij een chemische fabriek, later onderdeel van Shell) op de kantoorafdeling. Reden voor het gezin om  naar Breda te verhuizen. Daar vonden zij een woning in de wijk Hoge Vucht. In Breda werd Sandra (1971) geboren

Op zoek naar een koophuis kwamen Marry en Berry n 1973 in Dongen terecht, in het huis waar ze nu nog wonen aan de Wagnerstraat 15. Berry is tot zijn pensioen eind jaren 90 blijven werken bij Shell in Breda, als hoofd van de financiële afdeling. Daarnaast is hij vele jaren actief geweest (en nog steeds) voor VV Dongen, onder andere als penningmeester in het bestuur. Hij werd daarvoor beloond met het erelidmaatschap.

Marry is altijd actief geweest in de Protestantse kerk en lid geweest van diverse (kerk)koren in Dongen Berry is ook lid van de jeu de boules club in Dongen en samen spelen zij één avond en één middag in de week bridge.

Samen hebben Marry en Berry vele reizen gemaakt, vooral met de caravan. Op hun lijst staan Frankrijk, Italië, Spanje, maar ook Turkije, Baltische staten, de Noordkaap en Oekraïne (dat laatste in 2013). Al deze reizen waren met de caravan. Daarnaast zijn ze ook in de VS, Indonesië, China en Israël geweest.

Voor hun 8 kleinkinderen (3 jongens, 5 meisjes), de oudste is 24 en de jongste 11 jaar oud hebben zij altijd veel aandacht gehad. Voor een aantal hadden zij een wekelijks oppasdag, voor allen regelden zij bijvoorbeeld logeerweken met de caravan.

Marry en Berry, namens dongen.nieuws.nl van harte gefeliciteerd!

Foto’s: Pix4Profs/Johan Wouters

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen