Eerste Dongense scoutingwedstrijden

Foto:

Afgelopen weekend hebben de scouts, gidsen en verkenners van Scouting St. Jozef en Scouting Laurentius meegedaan aan de Dongense Scoutingwedstrijden.

Zes groepjes met scouts in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar hebben gedurende het weekend tegen elkaar gestreden op het gebied van koken, tenten opzetten, keukens pionieren en tocht lopen. Normaal gesproken doen de scouts in het tweede weekend van april met scoutinggroepen uit de hele regio mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden. Omdat het regionale weekend dit jaar niet doorging, had de leiding van de twee scoutingverenigingen bedacht om de Dongense Scoutingwedstrijden te organiseren. In groepjes van 6 tot 7 scouts gingen ze de strijd met elkaar aan voor de winst.

Op vrijdagavond gingen de scouts aan de slag met het opzetten van de tenten en het pionieren van de keukens. Na een korte en koude nacht gingen ze op de fiets richting het Cadettenkamp in Teteringen om door middel van een fiets- en wandeltocht te strijden tegen andere scoutinggroepen uit de regio. De kinderen hebben genoten van een zonnige tocht, waarna ze nog hebben gekookt en de tenten en keukens hebben opgeruimd. In de avond was het tijd voor de prijsuitreiking bij een warm kampvuur. Uiteindelijk gingen de Fraaie Lopers van Scouting St. Jozef er vandoor met de winst van de eerste Dongense Scoutingwedstrijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen