12 jaar dongen.nieuws.nl!

Foto:

Het is vandaag (zaterdag 9 april 2022) precies 12 jaar geleden dat deze website dongen.nieuws.nl voor het eerst online ging. Dat dongen.nieuws.nl inmiddels niet meer weg te denken is uit de Dongense samenleving  mogen we wel concluderen uit de bezoekcijfers. De afgelopen 12 maanden zorgden gemiddeld 5.000 bezoekers per dag samen voor meer dan 8,5 miljoen pageviews.

Het begin
Met een druk op de enter knop stelde toenmalig burgemeester Simone Dirven op 9 april 2010 de website dongen.nieuws.nl in werking. Sindsdien heeft deze website bijna 24.000 berichten geplaatst waarmee de bezoekers op de hoogte gehouden zijn van alles wat er zich in Dongen afgespeeld heeft. Even later kwam daar ook de facebookpagina bij, die inmiddels in de gaten gehouden wordt door meer dan 8.500 volgers. Ons instagramaccount wordt gevolgd door meer dan 1.100 Dongenaren en ook op Twitter en LinkedIn zijn we actief. In totaal zorgen onze social media voor meer dan 12.000 vaste volgers.

Burgemeester Simone Dirven was  12 jaar geleden onze eerste gastcolumnist. Lees hier haar column nog eens terug:

Veel succes dongen.nieuws.nl !!!

Nieuwe media hebben de toekomst. Weblogs, social networks veranderen ons leven. Het succes van Hyves, Facebook is groot. En natuurlijk wordt er ook in Dongen volop getwittert.

Voor het gebruik van nieuwe media heb je nodig een mobiele telefoon. Of een laptop of computer. Je hebt ze in steeds meer soorten en maten. Ze kunnen steeds meer en behalve veel verschillen (in vormgeving, prijs, kwaliteit), vertonen ze ook een belangrijke mate van overeenkomst: Ze brengen ons steeds dichter op het nieuws. Waar we ook zijn, of hoe laat het ook is: dat maakt niet meer uit. Het nieuws is 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegankelijk voor diegenen die daar behoefte aan hebben.

Inwoners van Dongen weten meer, willen meer en kunnen meer dankzij het internet. Als gemeentebestuur houden we daar nadrukkelijk rekening mee. Dat doen we nu al en dat doen we zeker ook in onze aanpak voor de komende jaren. Want of je het nu hebt over de nieuwsvoorziening of over digitale dienstverlening aan de Dongenaar: ook hier geldt dat er in sterke mate een tendens is om dat 7×24 uur te doen. Het belang van internet neemt toe. De groei van nieuwe media zal alleen nog maar doorgaan. Dat kan gewoon niet anders. Onze kinderen groeien op in een digitale leeromgeving.

Sinds vandaag, 9 april 2010 (ik heb de openingshandeling mogen verrichten), heeft Dongen er officieel een nieuw medium bij: dongen.nieuws.nl  Verrassend? Nee, het past bij deze tijd. Nieuwe wensen, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kansen. Dongenaren zijn net Nederlanders. Ze willen steeds meer weten over hun eigen leefomgeving.
Steeds meer.
Steeds sneller.
Steeds digitaler.

Ik hoop dat deze website er toe bijdraagt dat Dongenaren op een snelle, toegankelijke, betrouwbare wijze van informatie worden voorzien. Ik wens dongen.nieuws.nl veel succes toe,

Simone Dirven – van Aalst
Burgemeester van de gemeente Dongen

Bewogen jaren
De afgelopen jaren mogen we gerust ‘bewogen’ noemen. Het waren jaren waarin niet alle plannen die we hadden konden worden verwezenlijkt. Zo stond al in 2020 de tiende editie van de glossy ‘200% DONGEN’ op het programma. De eerste glossy verscheen in december 2015 ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van dongen.nieuws.nl. Bedoeld als eenmalig cadeautje aan Dongen, maar inmiddels een terugkerend, niet meer weg te denken fenomeen. Helaas was een gedegen voorbereiding is in de coronatijd niet mogelijk waardoor een magazine van het niveau dat u van ons gewend bent, niet haalbaar was.  We hebben de jubileumeditie nu gepland in december 2022. Laten we hopen dat onze economie de weg omhoog weer weet te vinden zodat er plaats blijft voor zulke mooie uitgaven als de glossy ‘200% DONGEN’.

Plannen en ideeën
Maar natuurlijk zitten we niet stil.  Zo verschijnt in juni 2022 de tweede editie van De Gids van Dongen, met onder meer een handig overzicht van alle bedrijven en instellingen in de gemeente Dongen. Deze ontvangt u gratis in de brievenbus.  Onze webshop www.dongensedingen.nl, waarin inmiddels een groot aantal artikelen met een Dongens tintje te koop zijn, wordt steeds succesvoller en ook in onze winkel aan de Hoge Ham 159 weten de Dongenaren ons te vinden. Met een uitbreiding van het assortiment met Brabantse Dingen zetten we op dat gebied weer een volgende stap. En we hebben nog meer bijzonder nieuws, want vanaf 1 september zal de winkel annex koffiebar van Dongense Dongen een permanente plek krijgen in het centrum van Dongen, in het voorste deel van het karakteristieke pand aan de Tramstraat 21 (voorheen Intertoys).

U ziet…aan  plannen en ideeën ontbreekt het dongen.nieuws.nl niet en ook komend jaar zullen we er alles aan doen om Dongen op alle mogelijke manieren weer op de kaart te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen