Burgemeester Starmans brengt felicitatiebezoek aan 100-jarige mevrouw Brouwer-van der Hooft

Foto: Pix4Profs/Jules van Iperen

Dongen heeft er weer een 100-jarige inwoner bij. Woensdag bracht burgemeester Marina Starmans de felicitaties van het gemeentebestuur voor deze bijzondere mijlpaal over aan mevrouw Brouwer-van der Hooft.  Natuurlijk kwam de burgemeester niet met lege handen. Zij bracht een grote taart mee met daarin een afbeelding van de jarige.

Mevrouw Brouwer-van der Hooft werd, als jongste in een gezin met drie kinderen, geboren in Semarang in Indonesië, waar zij katholiek werd grootgebracht. Haar vader was eigenaar van meerdere hotels, zowel in Nederland als in Indonesië.

De oorlogsjaren waren zwaar voor mevrouw Brouwer van der Hooft, die in een kamp terechtkwam waar ze haar moeder verloor. Na de oorlog hertrouwde haar vader en kwam ze weer in contact met haar broers. Eenmaal terug in Nederland kwam mevrouw Brouwer-van der Hooft in Amersfoort terecht, waar zij actief was als onderwijzeres.

Mevrouw Brouwer-van der Hooft trouwde in haar leven twee maal en kreeg met haar eerste man een zoon gekregen, die nu in Frankrijk woont. Haar tweede man had al 2 kinderen. Haar beide echtgenoten zijn inmiddels overleden. Ze heeft 4 kleinkinderen, die allen in Nederland wonen.

Mevrouw Brouwer-van der Hooft woont sinds november 2019 bij Villa Gardiaan in de Schoolstraat. Vroeger was zij actief met onder andere tennis, yoga en vrijwilligerswerk. In de villa doet ze ook nog graag mee met yoga en wandelen.

Foto’s: Pix4Profs/Jules van Iperen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen