Mogelijk dodelijk slachtoffer bij brand Kardinaal van Rossumstraat

Foto:

Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat er bij de brand van afgelopen nacht in de Kardinaal van Rossumstraat één dodelijk slachtoffer is gevallen. Wegens instortingsgevaar is het pand nog niet te betreden en kan men dat vermoeden niet officieel bevestigen.

In het huis woonden vijf arbeidsmigranten. Drie personen zijn overbracht naar een hotel in de regio, terwijl één persoon met ademhalingsproblemen opgenomen is in het ziekenhuis.

Omroep Brabant meldde eerder dat burgemeester Marina Starmans één dodelijk slachtoffer bevestigd had, maar dat bleek niet juist waarop  men dat aanpaste naar ‘volgens diverse bronnen’.

In een reactie zegt burgemeester Marina Starmans: “Intens verdrietig wat er vanochtend in Dongen is gebeurd. Het heeft heel veel impact. Natuurlijk op de bewoners van het huis en hun familie, maar ook op de omwonenden en de hulpverleners. Om 5.05 uur kreeg ik de eerste melding. Dan wacht je nog even af. Maar om 5.45 uur was ik ter plaatse om mensen zoveel mogelijk een hart onder de riem te steken. Ik heb gesproken met bewoners van het pand. Zij waren in shock. Wat is er gebeurd? Ook ben ik in gesprek gegaan met buren en overburen, met de brandweer, politie, GGD. Je probeert elkaar zoveel mogelijk te helpen. Je probeert er te zijn voor mensen die alle steun op dit moment goed kunnen gebruiken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen