Wethouder Petra Lepolder zet de eerste schop in de grond

Foto:

Woensdag 15 september hebben wethouder Petra Lepolder van de gemeente Dongen, Jos van der Klauw van DELTA Fiber Netwerk en Fabian de Bruin van APK Telecom samen de eerste schop in de grond gezet in de Wielstraat in ‘s Gravenmoer. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Dongen.

Digitale verbondenheid speelt een steeds grotere rol Wethouder Petra Lepolder: “Als gemeente zijn we ervan overtuigd dat glasvezel de toekomst is en bijdraagt aan de digitale bereikbaarheid en daarmee de leefbaarheid in ’s Gravenmoer. Dat is nu belangrijker dan ooit. Heel veel mensen werken op dit moment thuis of volgen onderwijs vanuit huis. Met de aanleg van glasvezel in ’s Gravenmoer nemen we een belangrijke stap naar een toekomstbestendige woonplaats. Internet is de afgelopen periode nog meer dan voorheen een ‘’basisbehoefte’’ geworden en is niet meer weg te denken uit onze samenleving. De transitie die wij nu doormaken en de stappen die wij zetten richting ouderenzorg, het medisch domein en een stuk Domotica zijn mede door corona sneller tot stand gekomen. Wij zijn er als gemeente trots op dat zo’n authentiek dorp als ’s Gravenmoer straks gebruik kan gaan maken van de allernieuwste internettechnologie met de hoogste internetsnelheid en daardoor voorbereid is op de toekomst”.

Met de komst van XGS-PON is nog sneller internet mogelijk Jos van der klauw, Directeur Bouw en Beheer van DELTA Fiber Netwerk: “Corona heeft de maatschappij toch iets duidelijk gemaakt. Alleen Internet is niet voldoende, het gaat om snél internet. Thuiswerken, Teams sessies, zorg op afstand en digitale scholing maakten de behoefte naar een snellere internetverbinding steeds noodzakelijker. Glasvezel is het meest toekomstbestendig en is ook continu in ontwikkeling. Onlangs zijn wij gestart met de uitrol van de nieuwste generatie glasvezelnetwerk, XGS-PON waarbij wij als eerste bedrijf in Nederland snelheden bieden van 8 Gigabit per seconde. Op termijn zullen met deze techniek nog grotere snelheden mogelijk zijn: tot 25 Gbps. Ook de gemeente Dongen kan hier straks van profiteren. Inwoners die nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten maar nog graag willen meedoen, kunnen zich aanmelden via gavoorglasvezel.nl. Wederom dank en veel succes voor aannemer APK Telecom die na de kern Waspik ook deze mooie klus mag klaren’’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen