Aantal besmettingen in Dongen loopt al weer een tijdje op

Foto: Pixabay License/Geralt

Het aantal covid besmettingen in Dongen wil de laatste weken niet echt dalen. Sterker nog, de cijfers van het RIVM laten sinds begin februari tweewekelijks een stijging zien van het aantal besmettingen in ons dorp.

Uit de cijfers die het RIVM dinsdag bekendmaakte, blijkt dat er de afgelopen twee weken, van 24 februari tot en met 9 maart, sprake was van 141 meldingen. In de twee weken daarvoor was het aantal 112 en in de twee weken die daarvoor lagen, kwam het aantal besmettingen uit op 97.

Met deze cijfers scoort Dongen niet al te best in vergelijking met andere plaatsen in de omgeving. en is ons dorp een wat donkerder vlek op de kaart van het RIVM  Naar verluidt zijn het de laatste weken steeds vaker jongeren, die positief getest zijn. Vaak ontwikkelen zij slechts milde klachten. Zij gaan wel in quarantaine om te voorkomen dat zij anderen besmetten met het virus.

Er werden de afgelopen twee weken volgens de cijfers van het RIVM geen personen uit Dongen opgenomen in het ziekenhuis met corona. Er overleed volgens het RIVM in deze periode 1 Dongenaar aan corona.

Vaccinaties|
Tot nu toe zijn er 1.656.245 prikken gezet. Dit cijfer omvat zowel eerste als tweede prikken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen