Weekendtip: Stay Home Comic Con op 28 maart en 29 maart

Foto:

Tot grote teleurstelling van stripliefhebbers worden ook stripfestivals in het land afgelast. Het aternatief: Een online conventie!

Stay Home Comic Con is in nog geen twee weken opgestart door artiesten, stripmakers, illustratoren, fans en vrijwilligers uit de comicwereld. Er zijn online al ruim 2000 tickets verstrekt maar de organisatoren verwachten maar liefst tussen de 3000 en 4000 bezoekers op de online conventie.

Wat kun je als bezoeker verwachten?
Internationale en Nederlandse comicdealers en -artiesten bieden hun comics, strips en artworks aan in digitale kramen. Er is een Cosplay contest, een gaming hall met een live game-stream op zondag en heel de dag zijn er weggeefacties. Het unieke is dat je op veilige afstand in contact kan komen met tekenaars: rondleidingen door studio’s, live workshops variërend van tekenen tot ontwerpen en schrijven voor strips, Q&A’s en dat allemaal via live-streams.

Hoe werkt het?
Via de website kun je een gratis toegangskaartje bestellen. Dit is niet verplicht maar hiermee maak je wel kans op goodies, gratis weggeefacties en je ontvangt automatisch de nieuwsbrief met alle relevante informatie.

Op de dagen zelf zijn de streams te volgen via Twitch, InstagramTV of Youtube. De Discordserver is ingericht als de grote hal waar mensen samen kunnen komen om koffie te drinken, muffins te eten en te kletsen.

Een uniek virtueel uitstapje voor alle leeftijden!

Bestel je kaartje en bekijk het programma op: https://stayhomecomiccon.nl/

Reacties