Creatieve mindfulnes: jij weet dat je het nodig hebt

Foto:

“We vragen deze tijd heel veel van onszelf. We hollen en vliegen van het een naar het ander en als je iemand vraagt hoe het gaat, dan hoor je alleen maar: druk, druk, druk…Maar als je daarover eens even goed nadenkt dan kom je vaak tot de conclusie dat we dat onszelf allemaal aandoen”

Aan het woord is de Dongense Jennemie de Beer. We spreken haar in de sfeervolle creatieve werkruimte in haar huis aan de Hoge Ham. “We laten ons gemakkelijk meeslepen door de hectische wereld om ons heen en zorgen niet goed voor onszelf. Ik vond het hoog tijd om mensen die in al die drukte ‘vastliepen’ eens een spiegel voor te houden. Met het aanbieden van creatieve mindfulness aan kleine groepen van vijf personen probeer ik hen te laten zien dat je zelf je “hoofd leeg kan maken” als je dat wilt.

“De mensen die ik hier ontvang realiseren zich dat ze vaak teveel vragen van zichzelf. Ik wil ze bewuster maken van de kleine dingen. Dat doe ik door samen met hen creatief bezig te zijn op allerlei manieren. Door een “hernieuwde” kennismaking met je creativiteit, tijdens een mindful moment voor jezelf, kom je weer bij je oorspronkelijke energie.” aldus Jennemie “Je hebt zin in te tekenen, schilderen, plakken kortom creatief bezig zijn. Maar je komt er niet toe, je neemt er geen tijd voor. Je rent en vliegt zonder te rusten of adem te halen. Dan wordt het de hoogste tijd om je creativiteit weer laten stromen en de kunst in je wakker maken. Dat verdient iedereen en heeft iedereen ook nodig. Leren en oefenen om stil te staan in het moment en stil te staan bij jezelf om je zo weer op te laden voor…….”

De creatieve mindfulness van Jennemie bestaat uit zes creatieve sessies, die eens in de twee weken plaatsvinden. Jennemie legt uit: “Steeds werken we met een andere techniek werken. bv potlood, verf, papier, inkt, leer, tekst, powertex, noem maar op. Er is ruimte voor stilte momenten maar ook voor een goed gesprek en mooie ontmoetingen.De ervaring leert dat mijn gasten met aandacht ingaan op het moment, waardoor men even los komt van de dagelijkse gedachten. Zo integreer je Mindfulness in je dagelijkse leven.

Voor wie is deze Creatieve Mindfulness?
Voor diegene die in een ontspannen sfeer met aandacht voor zichzelf en alle schoonheid in en om zich heen, Creatief Mindful bezig wil zijn. Het is bedoeld voor Iedereen die beseft dat hij of zij dit nodig heeft. Mijn gasten beseffen ook dat ze baat hebben bij het creatief mindful bezig zijn. Het gebeurt vaak dat men na de zes bijeenkomsten door wil gaan met een nieuwe serie bijeenkom

Mogelijkheden
Dinsdagavond 19.30 tot 22.00 uur één keer per twee weken even of oneven weken.
Woensdagavond 19.30 tot 22.00 uur één keer per twee weken even of oneven weken.
Woensdag Met lunch 11.00 tot 14.00 uur één keer per twee weken even of oneven weken
Bij voldoende deelname gaan de samenkomsten door.

Meer informatie:
Bij Jennemie
Jennemie de Beer
Sociaal Pedagogisch Werker – Creatief begeleider – Coach.
Hoge Ham 26
5104JG Dongen
Tel. 06-14518828
www.bijjennemie.nl
[email protected]

Reacties