Expeditie Bethlehem – Kerstwandeling Dongen

Foto:

Op zaterdag 21 december wordt op 10 mooi versierde locaties onder de naam ‘Expeditie Bethlehem’ het kerstverhaal uitgebeeld door middel van toneel, zang en dans

Met meer dan 100 enthousiaste medewerkers zijn de gezamenlijke kerken Dongen-’s Gravenmoer een prachtige tocht aan het voorbereiden. U wandelt langs 10 verschillende scenes van het kerstverhaal. Tijdens deze wandeling wordt de geboorte van Jezus op een spraakmakende manier verteld en verbeeld, met toneel, zang en dans.

Het begin van de expeditie is bij de Laurentiuskerk aan de Hoge Ham (de koepelkerk) Van 1700 uur tot 1930 uur wordt er gestart met de wandeling. U als deelnemers bepalen zelf de tijd van komen. De route is duidelijk verlicht en aangegeven met mooie sterren.

Wat maak je allemaal mee?
Het begint met muziek bij de start en onderweg kom je van alles tegen.  Je ontmoet zangers, die de geboorte aankondigen. Bij de Volckaert in het Dongepark worden Jozef en Maria uitgebeeld en zijn er herders met hun schapen. De tocht gaat door de Heilig Hart school, waar je de wijzen tegenkomt en iets warms te drinken krijgt aangereikt tegen de kou. Je komt een groot koor tegen en bij het Cambreurcollege is het kindje net geboren.

Onderweg kom je vragen tegen en die kun je ook stellen aan een paar wijzen via een interview. De tocht eindigt in de Laurentiuskerk met zang, een prachtige kerststal en een tentoonstelling van veel kerststalletjes en warm drinken en wat lekkers wordt aangeboden.  De hele route is 2,0 km lang, duurt ca 1,5 uur en zal naar verwachting verlicht zijn door de bewoners die aan de route wonen. Voor de bewoners van de Volckaert is een korte route uitgezet. De wandeling is rolstoelvriendelijk Er kan gestart worden van 17.00-19.00. uur

Nieuwsgierig? Maak het mee. Deelname is gratis

Expeditie Bethlehem wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Dongen/’s Gravenmoer.

www.facebook.com/kersttochtdongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen