Ad van Beek wordt wethouder in Oirschot

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ad van Beek (70), jarenlang wethouder in Dongen, is door de partij ‘De Gewone Man’ in Oirschot naar voren geschoven als kandidaat voor het wethouderschap in die plaats. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Volgens de krant is Ad van Beek maandagavond voorgesteld aan de gemeenteraad van Oirschot en zal hij naar verwachting in de raadsvergadering van 17 december worden geïnstalleerd. Dongenaar Ad van Beek vervangt ex-wethouder Jan Heijman, die begin november zijn ontslag als wethouder indiende. Het is voor de rasbestuurder en VVD’er  al de derde gemeente waar Ad van Beek het wethouderschap vervult. Eerder was hij al lange tijd wethouder in Dongen (2001-2006 en 2010-2018) en drie jaar in  Nuenen (2007-2010). Oirschot haalt hiermee dus veel ervaring binnen

In een interview dat Ad van Beek eind 2017 gaf aan de makers van het glossy magazine ‘200% DONGEN’  blikte hij vooruit op zijn afscheid en gaf hij al aan dat hij na zijn wethouderschap in Dongen zeker niet stil zou gaan zitten. “Na een werkzame periode van 51 jaar  is het niet vreemd om het wat rustiger aan te gaan doen maar ik ben zeker niet van plan om overal mee te stoppen.” Na zijn afscheid als wethouder van de gemeente Dongen begon het al weer snel te kriebelen. “Ik heb me bij de VVD beschikbaar gesteld als interim-wethouder. Ik vind het zo leuk om weer iets nieuws op te pakken. Je bent toch gezegend als je op deze leeftijd nog van alles kunt doen.”

Ad van Beek vormt straks in Oirschot een college met Piet Machielsen (CDA), Esther Langens (Dorpsvisie) en burgemeester Judith Keijzers.

 

Reacties