Ingezonden: ‘Een komen en gaan van wethouders…’

Foto:

Ingezonden door de Ouderenpartij voor Dongen

Nog geen twee jaar is ons College bezig met hun bestuursperiode en binnenkort moeten wij de 6e wethouder gaan benoemen. Na het opstappen van Vullings na een klein jaar, hebben we wethouder Leopolder benoemd, een verandering in het College waar je vraagtekens bij kunt zetten, maar laten we dit maar scharen onder de kop: “Kan gebeuren.”

Enkele maanden later gaat wethouder van Beers, die neem ik aan wist waar ze aan begon, met zwangerschapsverlof en werd wethouder Pieters als vervangend wethouder benoemd, misschien moeten we dit ook maar scharen onder de kop: “Kan gebeuren.”

Dan, slechts enkele weken na deze gebeurtenis, worden we overvallen door het ontslagverzoek van wethouder van Beers, die toen blijkbaar niet wist, dat ze haar wethouderschap zou beëindigen. We mogen toch veronderstellen dat wethouder van Beers, in tegenstelling tot Vullings, wist waar ze aan begon toen de huidige coalitie aantrad. Eerdaags zal Pieters weer moeten wijken, voor de zesde in de rij, de onervaren Eline van Boxtel- Pullens van de PvdA. “Kan gebeuren.”

De Ouderenpartij maakt zich zorgen over deze situatie. De Ouderenpartij vindt dat dit niet mag gebeuren. Een periode waarin de gemeente Dongen financieel in zwaar weer vertoeft en dan met een College waar de stabiliteit ver te zoeken is. Juist nu is het belangrijk dat er bestuurlijke stabiliteit is, zodat het College samen met de voltallige raad, dus ook oppositie kan werken aan een gezond Dongen.

Foto boven: bovenste rij v.l.n.r.: Eline van Boxtel-Pullens – beoogd wethouder, vervanger van Bea van Beers, Petra Lepolder – vervanger van Rolf Vullings, Maarten Pieters, tijdelijk vervanger van Bea van Beers. onderste rij v.l.n.r.: Rolf Vullings – wethouder van mei 2018 t/m maart 2019, Bea van Beers – wethouder van 2014 tot mei 2018 (1e periode) en van mei 2018 t/m oktober 2019, Rene Jansen – wethouder van 2018-2022 (uitgaande van ‘volle’ regeerperiode van 4 jaar)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen