IJzertijdboerderij op 26 oktober in teken van voedsel en jacht

Foto:

Deze laatste zaterdagopenstelling van het seizoen laten we zien wat voor eten op de tafel stond in de ijzertijd.

Koken, roken, grillen, bakken en braden, de ‘ijzertijdse kok’ kon het allemaal. Hij gebruikte soms wat minder bekende ingrediënten zoals: spelt (een voorloper van tarwe), linzen en gierst, maar ook vlees en vis stonden op het menu.
Opmerkelijk is dat veel voedsel dat wij als vanzelfsprekend vinden toen nog helemaal niet hier was te vinden. Denk maar eens aan kip, aardappel, peper, tomaat, paprika enz.

Hoe zo’n 2600 jaar geleden eten werd bereid op een kampvuur en hoe dat smaakte mag u zelf komen zien en proeven. Ook de broodoven wordt gestookt en er wordt vis gerookt. De kinderen kunnen stokbroodjes bakken en graan malen.

Om aan vlees te komen moet er natuurlijk eerst gejaagd worden. Dit gaan we natuurlijk ook met de kinderen doen. Zowel de jacht met de ijzertijdse speer als met pijl en boog komt aan bod!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen