Sport- en Zorgatelier WYzorg vol lof over Golfcentrum Dongen

Foto:

Ingezonden Sport- en Zorgatelier WYzorg zijn droom is ‘samen op weg naar persoonlijke groei’, en daar draagt Golfcentrum Dongen zeker zijn steentje aan bij! Sociaal, open en vooral op een heel hartelijke manier werden onze bezoekers ontvangen.

De mogelijkheid die Golfcentrum Dongen ons biedt, voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en andere centraal neurologische aandoeningen, is natuurlijk fantastisch! Het ontdekken van de mogelijkheden en vooral ervaring op doen staan centraal. De uitdaging is aanwezig, want ze werken op deze manier aan eigen doelstellingen.

Even voorstellen; een van de deelnemers
Ik ben Christ Tieleman, 60 jaar, getrouwd, een zoon en woonachtig in Tilburg. In 2013 ben ik voor de tweede keer getroffen door een hersenbloeding, waarbij ik een eenzijdige verlamming heb overgehouden aan mijn linkerzijde. Ik ben twee jaar geleden gestart met golf, dit werd mede mogelijk gemaakt door Sport- en Zorgatelier WYzorg, die verschillende golftry-outs en golfclinics hebben georganiseerd. Dit allemaal met aangepaste golfclubs, waarbij de handvaten zijn aangepast, om met een arm te kunnen slaan. Eerst veel geoefend in de sportzaal, en buiten op een grasveld. Zodat uiteindelijk de stap naar een échte golfbaan gemaakt kon worden!

De mogelijkheid die Golfcentrum Dongen mij en vooral andere deelnemers met niet-aangeboren hersenletsel heeft geboden is fantastisch. Zeer keurig en op een open en nette manier worden we ontvangen, gebruik maken van faciliteiten was géén probleem. Dat is een prachtige mogelijkheid waar wij heel veel aan hebben. De PAR-3 oefenbaan is zéér toegankelijk, en de holes liggen wat korter bij elkaar zodat het behapbaar blijft.

Het levert mij veel plezier op, het is heerlijk om te doen en ik ben fysiek actief in de buiten lucht. Ik ben echt een buitenmens, dus voor mij doet het heel veel goeds. Op een speelse manier wordt er aan mijn doelstelling, conditie verbetering, gewerkt. Daarnaast ben ik ook sociaal actief, werk ik aan mijn balans en houding. Lekker buiten bezig zijn met beweging, een sport beoefenen én wandelen, het is voor mij én, én, én.

Ik zou Golfcentrum Dongen heel hartelijk bedanken voor de mogelijkheden de ze mij en andere deelnemers hebben geboden. Ik hoop dat jullie op deze weg door blijven gaan, mensen met een beperking een mogelijkheid blijven bieden voor de toekomst. Verder wens ik ze al het goeds voor alle medewerkers en mensen daar! Geweldig wat jullie doen!

Alle positieve reacties en energie nemen wij mee in de toekomst en daarvoor zijn wij Golfcentrum Dongen dan ook heel én heel dankbaar voor. Ook vanuit het Sport- en Zorgatelier WYzorg nogmaals hartelijk bedankt voor alles en al het goeds voor de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen