Nicole Kimenai Nederlands Dressuurkampioen 2019

Foto: Compilatie Google Streetview en archiefbeeld

Afgelopen weekend werd in Rotterdam het EK voor topruiters verreden maar ook in eigen land werden kampioenschappen verreden. In Ermelo vond namelijk het Nederlandse kampioenschap voor ponyruiters plaats. Van Paardensportvereniging De Edele Hoefjes deden drie combinaties mee. Nicole Kimenai nam met twee pony’s deel en Fiene van Gestel nam deel met haar pony Madonna.

Nicole Kimenai lukte het om tijdens het NK in de klasse L1 cat. D/E met haar pony Tongerenhof Cullinan de kampioenstitel te pakken. Een knappe prestatie voor deze combinatie omdat Nicole de pas vierjarige pony pas een jaar onder het zadel heeft. Nicole vertelt dat Tongerenhof Cullinan een geweldige proef liep. Van de jury kreeg de combinatie volop complimenten en een score van 74,4%. Daarmee wist ze de eerste plaats te bemachtigen en mag ze zich dus Nederlands Kampioen D/E L1 noemen.

Maar dat was nog niet alles want ook met haar andere pony Tongerenhof Amaris mocht ze starten op het NK in de klasse D/E Z1. Ook Tongerenhof Amaris liet een fijne proef zien. Ze wonnen de eerste proef met bijna 67%. Dat betekende dat ze geselecteerd waren voor de finale die in de middag plaatsvond. Tongerenhof Amaris liet zich hier goed zien maar helaas wel foutje waardoor ze de eerste plaats aan iemand anders moest afstaan. Nicole eindigde met Tongerenhof Amaris op een mooie vijfde plaats. Beide pony’s hebben nu even rust verdiend en daarna hard trainen voor het indoorseizoen want ook daar wil Nicole natuurlijk er weer vol tegenaan.

De andere amazone van PSV De Edele Hoefjes die deelnam aan het NK, is de nog maar 8 jarige Fiene van Gestel. Zij reed haar eerste Nederlandse kampioenschap met haar pony Madonna. Een knappe prestatie van deze combinatie daar dit pas hun eerste wedstrijdseizoen is. Fiene is dan ook terecht apetrots dat ze er bij mocht zijn op dit NK. Fiene heeft genoten van deze dag. Dit smaakt naar meer! Helaas zat er geen prijs in voor Fiene ondanks haar mooie scores. Maar zeker een hele knappe prestatie van deze jonge combinatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen