Zomerkamp Scouting Sint Jozef in teken 75-jarig jubileum

Foto:

Afgelopen week is Scouting St. Jozef met alle speltakken in Kasterlee op kamp geweest om het 75-jarig jubileum te vieren.

Zaterdag 6 juli 2019 werden alle materialen in een grote vrachtwagen geladen en reed een enthousiaste ploeg naar het kampeerterrein De Hoge Rielen in België om het kamp op te bouwen. Na een flinke dag sjouwen was er een prachtig kamp ingericht, keuken met warm stromend water, activiteitentent en gepionierde eettafels, compleet aangekleed met sfeerverlichting. Alles stond klaar om op zondag de jeugdleden en overige leiding te verwelkomen. Deze vertrokken vanaf de loswal in Dongen; 2 bussen met jeugdleden en nog een bakwagen met fietsen om deel te nemen aan het jubileumkamp.

Daar de jongste speltak, de Bevers, maar enkele nachten zouden blijven was maandagavond al de bonte avond gepland. Met een vuurspuwer werd de avond geopend, gevolgd door diverse toneelstukjes, moppen en liedjes. Het werd een gezellige avond met uiteraard de nodige hapjes en drankjes.

Op woensdag vertrok de hele stoet naar Bobbejaanland om zich uit te leven in de diverse achtbanen en andere attracties.

De overige dagen werden door de speltakken ingevuld met diverse activiteiten zoals bezoek aan een kaartenmuseum, klimpark, stad Antwerpen, kanoën, zwemmen, spooktocht, koken op Zweedse fakkels, diverse spellen, kabelbaan en de avonden werden gezellig afgesloten met een kampvuur.

Helaas komt aan alles een eind en zo werd er op zaterdagmorgen al vroeg gestart met het opruimen en inpakken van alle materialen. De weergoden waren ons goed gezind zodat we tegen het einde van de morgen alles weer droog ingeladen hadden en we aan de terugreis konden beginnen. Rond vier uur was alles weer uitgeladen en voor een groot gedeelte opgeruimd, dit mede dankzij de vele handen van de vermoeide leden en leiding.

Alle kinderen, leiding en staf kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en goed verlopen kampweek. Dit alles is mede mogelijk gemaakt met de hulp van sponsoren en vrijwilligers. Wij willen dan ook de volgende bedrijven en personen bedanken voor het beschikbaar stellen van materialen en of diensten:

Claassen Logistics, Chr. Vermeer Transport, Roxbouw, VANDERWOU Tours, Scouting Regio De Baronie, Scoutinggroep De Stormvogels en alle andere bedrijven / personen die op een of andere manier een bijdrage hebben geleverd.
Verder bedanken wij de kampcommissie, leiding, huishoudelijke dienst en alle andere vrijwilligers die van dit kamp weer een onvergetelijke week hebben gemaakt.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie en tot het volgende seizoen! Voor foto’s en meer van deze geweldige week: http://www.facebook.com/scouting.st.jozef.dongen

Reacties