Petra Lepolder nieuwe wethouder in Dongen

Foto: Bart van Kerkhof

Petra Lepolder (47) gaat per direct aan de slag als nieuwe wethouder van de gemeente Dongen. In een extra raadsvergadering stemde de gemeenteraad unaniem in met haar benoeming. Ze volgt Rolf Vullings op, die vier weken geleden vanwege persoonlijke redenen zijn ontslag als wethouder indiende.

Met Petra Lepolder heeft de VVD volgens fratievoorzitter Pieter Brooijmans een ‘politiek ervaren persoon’ binnengehaald . De nieuwe wethouder is al 20 jaar politiek actief binnen de VVD. De laatste 11 jaar zat ze in de gemeenteraad van Steenbergen, eerst als raadslid en fractievoorzitter voor de VVD en de laatste vijf jaar als wethouder. ‘Daar heeft ze ook concreet het sociaal domein mee vormgegeven. Kennis die wij hier heel goed kunnen gebruiken’, aldus Brooijmans.

Door: Bernadette Klerx

‘Een mooie kans’
‘De overstap naar de gemeente Dongen is voor mij een mooie kans’, aldus Petra Lepolder. ‘Ik vertrouw erop dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan de financiële uitdagingen op het sociaal domein in Dongen. De gemeente Steenbergen heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het verbeteren van de bedrijfsvoering sociaal domein. Daar heb ik de nodige ervaring mee opgedaan, met name in het laatste jaar als wethouder financiën.”

Samen inzetten voor inwoners
Burgemeester Marina Starmans feliciteerde de nieuwe wethouder als eerste. ,,De raad heeft zojuist unaniem voor gestemd. En daar zijn we blij mee. Als voorzitter van de raad feliciteer ik je van harte met je benoeming tot wethouder in ons mooie Dongen. Ik wil je, niet alleen namens de gemeenteraad, maar ook namens het college welkom heten en ook veel succes wensen. Ik kijk er naar uit dat we ons samen kunnen gaan inzetten voor de inwoners van onze gemeente.”

D66: ‘blij met voortschrijdend inzicht VVD’
De fractie van D66 die overigens ook van harte instemde met de benoeming van de nieuwe wethouder, moest toch wel even een ‘opmerking’ kwijt. Fractievoorzitter Marieke Schouten: ‘Onze complimenten voor de VVD dat het zo snel gelukt is een nieuwe wethouder te vinden. Wij zijn ook blij met het voortschrijdend inzicht van de VVD, want tijdens de college- onderhandelingen vorig jaar kregen wij via de informateur te horen dat de VVD ons een minder aantrekkelijke partner vond, omdat onze wethouderskandidaten niet uit Dongen kwamen’.

College weer compleet
Met de benoeming van Petra Lepolder (3e loco-burgemeester), is het Dongense college weer compleet. Wethouder René Jansen (Volkspartij Dongen, 1e loco) en wethouder Bea van Beers (PvdA, 2e loco) gingen vorig jaar na de verkiezingen al aan de slag.  Petra neemt het volledige takenpakket van Rolf Vullings over. Daarmee wordt zij verantwoordelijk voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugdzorg, participatie- en arbeidsmarktbeleid, gezondheidsbeleid, armoedebeleid, ouderenbeleid, economische zaken, verkeer en vervoer, openbare ruimte en monumentenbeleid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen