Stroomstoring Beljaart kan nog uren duren

Foto: Jeroen de Roos

De stroomstoring waarmee ruim 250 huishoudens in de Beljaart op dit moment kampen kan nog tot na middernacht duren. Dat staat in een open brief (zie onder) van burgemeester Marina Starmans, die gericht is aan de bewoners in de buurt van het transformatorhuisje  aan de Veenbies waar aan het einde van de middag brand uitbrak.

In de wijk wordt een aggregaat geplaatst als hulpmiddel maar de gemeente geeft aan dat het een goed alternatief is voor de bewoners van de wijk die zonder stroom zitten om uit te wijken naar familie of vrienden. Het kan immers nog een tijdje duren voor de stroomvoorziening in de wijk volledig hersteld is.

Aanvankelijk viel bij meer dan 500 huishoudens de stroom uit. Inmiddels heeft Enexis ongeveer de helft van die huishoudens de stroom weer aan kunnen sluiten. De rest moet het dus nog een tijd zonder stroom doen.  Maandagavond wordt een noodhuisje geplaatst, dat duurt echter enkele uren.

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet bekend.

OPEN BRIEF

Beste inwoners, beste bewoners van De Beljaart,

De brand in de hoogspanningskast aan de Veenbies 8 is geblust door de brandweer. De schade moet de komende uren worden gerepareerd door technici van Enexis.

Alternatieve omleiding van het elektriciteitsnet is helaas niet mogelijk. Dat betekent dat 254 woningen de komende uren zonder stroom zitten. Deze huishoudens zullen zo spoedig mogelijk (groepsgewijs) weer worden aangesloten, maar dat kan tot middernacht of later duren. Daarvoor vragen wij uw begrip.

In de wijk wordt een aggregaat geplaatst als hulpmiddel voor specifieke behoeften. Maar het kan ook een goed alternatief zijn om uit te wijken naar familie of vrienden.

De hulpdiensten hebben extra aandacht voor de bewoners van Amarant. Ook daar wordt een aggregaat geplaatst.

De hulpdiensten blijven actief in de wijk om hun diensten te verlenen.

Burgemeester Marina Starmans

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen