Vrachtwagenchauffeur (56) uit Dongen vast wegens vermeende betrokkenheid bij aanrijding ‘geel hesje’

Foto:

De vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van opzettelijke aanrijding van een man in een  geel hesje, bij de grens bij Maastricht, is zaterdagavond opgepakt. Dat bevestigt het parket van Luik. Het gaat om een 56-jarige man uit Dongen, die in de regio Tilburg werd aangehouden. Volgens het parket in Luik vindt het eerste verhoor zondag al plaats in Nederland

De Nederlandse politie had de man al een paar uur in het oog, maar wachtte op het officiële Europees aanhoudingsverzoek van België. Het kan mogelijk nog enkele dagen duren voordat de verdachte man wordt uitgeleverd aan België, zo meldt een Belgische woordvoerder van het parket van Luik.

De vrachtwagen die betrokken was bij de dodelijke aanrijding is vrijdagnacht gevonden in de regio Tilburg, zo bevestigt de Belgische justitie. Hij stond op een parkeerplaats. De Nederlandse politie heeft daar zaterdag onderzoek gedaan, dat tegen de avond was afgerond. De chauffeur is volgens het Belgische parket een 56-jarige Dongenaar die opzettelijk is doorgereden na het zien van de demonstranten op de snelweg. De Belgische justitie spreekt daarom niet van een ongeval, maar denkt dat er opzet in het spel is.

50-jarig slachtoffer
Vrijdagavond laat kwam het tot een aanrijding tussen de truck en een aantal demonstranten, de ‘gele hesjes’ die de snelweg richting Eijsden wilden blokkeren. Het slachtoffer was een 50-jarige actievoerder uit België.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen