Muziekensemble Flux kleurt buiten de lijntjes

Foto:

Even voorstellen. Muziekensemble Flux is een hagelnieuw gezelschap van een select aantal muzikanten die actief zijn bij harmonieën en muziekgezelschappen in Dongen en de directe omgeving van Dongen.

De dirigent en initiator, Wilfred Werkman, beoogt met deze muzikanten niet alledaagse concerten te geven op bijzondere locaties. Dus niet in muziek- of concertzalen, theaters e.d. waar het publiek passief op stoelen zit. Denk hierbij aan een ruimte als een schuur, een leerlooierij, een museum, of een fabriek .Locaties waarbij het publiek mag rondlopen en participeren. Flux kleurt hiermee dus buiten de lijntjes. De concerten kunnen in grote dan wel kleine bezetting gespeeld worden, afhankelijk van de muziekkeuze en de mogelijkheden op de locatie.

Het eerste project is inmiddels van start gegaan, en wordt uitgevoerd in grote bezetting op 19 januari 2019. De bijzondere locatie wordt het woonhuis van Wouter en Liesbeth de Zwart. Niet zomaar een woonhuis maar de voormalige Hubertuskerk in Dongen- Vaart. Al bij het eerste contact waren deze sympathieke bewoners enthousiast over het project en ze boden dan ook aan om de allereerste repetitie op locatie te doen. Zij waren dus getuige van de eerste klanken van dit kersverse orkest dat onder andere het stuk “schilderijen van een tentoonstelling ” van Moussorgsky bewerkt voor harmonie op de lessenaar kreeg.

Voor deze uitvoering is tevens contact gezocht met de Heilig Hartschool uit Dongen om bij de muziek te participeren door het maken van schilderijen die worden tentoongesteld op 19 januari. De groepen 6- 7 en 8 gaan de komende weken met dit culturele muzikale project aan de slag, en mogen ook best buiten de lijntjes kleuren. Bij de uitvoering zullen de kinderen nog voor een verrassing komen te staan. Zowel voor de Heilig Hartschool als voor Flux een leuke uitdaging in dit nog niet eerder uitgevoerde concept.

Tevens is voor een muzikale onderbreking het koperkwintet Stuiver uitgenodigd. Een kwintet bestaande uit 5 enthousiaste musici die sinds 2013 in deze bezetting hun optredens verzorgen en regelmatig met bevriende muziekgezelschappen samenwerken.

U kunt Flux volgen via facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen