Laatste voorstelling cabaretier Leon van der Zanden in Dongen op 12 januari

Foto:

De van oorsprong Brabantse cabaretier Leon van der Zanden trok al vaker Dongense theaterliefhebbers naar zijn theatershows. Maar Leon slaat een andere richting in en tourt voor het laatst langs theaters. Op 12 januari kan Dongen nog één keer van zijn humor genieten in de voorstelling Kameleon.

Kameleon is een gevarieerde show, die de toon van een gesprek met grappen heeft. Kameleon gaat over Dirk, een rijke man die euthanasie laat verrichten en Leon vraagt om op te treden op zijn uitvaart. In de drie maanden erna maken ze samen een afscheidsbrief die Leon op de plechtigheid zal voordragen. Alle thema’s die daarbij worden aangeraakt, bespreekt Leon met het publiek en de antwoorden verwerkt hij direct in de show. In feite stemt hij zich af op zijn publiek en laat het onderbewuste van de zaal spreken. Dat maakt elke voorstelling uniek en volledig aansluitend bij die mensen die er dan zijn. Kameleon lijkt zich zelf uit toevalligheden op te bouwen, maar uiteindelijk blijkt elk moment onderdeel van een groots plan.

De show leverde tot nu toe louter enthousiaste reacties op. Zowel bij het publiek als van de recensenten. Het Brabants Dagblad noemt Leon “een zelfverzekerde rasverteller die diep durft in te gaan”.

 

 

Reacties

article
102457
De van oorsprong Brabantse cabaretier Leon van der Zanden trok al vaker Dongense theaterliefhebbers naar
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181206/laatste-voorstelling-cabaretier-leon-zanden-dongen-op-12-januari/
2018-12-06T12:48:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/12/06124847/lvdz.jpg
Nieuws