29 oktober: Internationale Dag van het Internet

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

  • Internationale Dag van Het Internet
  • Internationale Dag van de Beroerte
  • Wereld Psoriasisdag

Internationale Dag van het Internet
Op  29 oktober 1969 wordt de meest ingrijpende uitvinding van de mens ooit vereeuwigd: het internet. Het internet – wat begon met het verbinden van twee computers – is op 29 oktober 1969 als zodanig ontstaan. De eerste website staat zelfs nog online.

Op theinternetday zijn nog veel meer interessante weetjes over het internet te vinden. Ook wij danken hierbij eventjes de sleutelfiguren (Leonard Kleinrock, Charley Kline en Bill Duvall), omdat wij anders dit stukje nooit getypt zouden kunnen hebben, met als resultaat dat U het aandachtig leest. Best een ingrijpende gedachte inderdaad als U het ons zo vraagt.

Internationale Dag van de Beroerte
De Internationale Dag van de Beroerte is natuurlijk bedoeld om meer aandacht te vragen voor de gevaren van beroertes. Die komen namelijk veel te vaak voor en kunnen grote schade of zelfs de dood veroorzaken. De cijfers liegen er niet om; een zesde van alle mensen in hun leven krijgen een beroerte. De Internationale Dag van de Beroerte moet daarom meer aandacht geven aan beroertes door goede voorlichting te geven en het belang van goed onderzoek te laten zien.

Internationaal vs. Europees
Het klopt dat er al een Dag van de Beroerte is, op 8 mei. Dit is echter de Internationale Dag, die niet door dezelfde organisator is opgericht. Let dus even op wanneer u van plan bent een nieuwe activiteit op te richten – als u al van plan bent dat te doen.

Goede en uitgebreide informatie is te vinden op www.worldstrokecampaign.org.

Wereld Psoriasis Dag
Wereld Psoriasis Dag is een jaarlijkse Dag die ieder jaar op 29 oktober wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die op arthritis lijkt. De Dag geeft “een internationaal gezicht aan de 125 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan psoriasis of psoriasistische arthritis”.

Wereldwijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd om mensen hiervan bewust te maken. Lees hier alles over de Dag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen