22 oktober: Wereld Stotter Dag

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Vandaag is het:

  • Wereld Stotter Dag

Wereld Stotter Dag
Alhoewel er wereldwijd meer dan 60 miljoen mensen stotterproblemen hebben, weten te weinig mensen wat het probleem precies inhoudt, zo zegt de ISA (International Stutter Association). Daarom wordt ieder jaar op 22 oktober de World Stutter Day gehouden. Op deze Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan stotteren en welke problemen dit met zich meebrengt.

De Dag is een samenwerkingsverband tussen mensen die stotteren en mensen die professioneel met stotteren bezig zijn – denk aan KNO-artsen of specialisten. Sinds 1998 is er elk jaar een conferentie waar experts over stotteren elkaar ontmoeten, maar ook stotteraars mogen komen. Zo hoopt de organisatie dat de wereld stotteren beter zal begrijpen.Wereld Stotter dag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen