4 oktober: Wereld Dierendag

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

  • Dag van de Omgevingswet
  • Wereld Dierendag

Wereld Dierendag

In feite behoeft Wereld Dierendag geen informatie. Op deze unaniem bekende Dag staat natuurlijk alles in het teken van dieren, wat door vrijwel alle huisdierenbezitters ter wereld wordt gevierd.

4 oktober is gekozen als datum voor Dierendag, omdat dit de sterfdatum is van St. Franciscus van Assisi. Hij stond bekend als een heilige die vooral veel aandacht besteedde aan dieren en veel van ze hield. Volgens de legendes rond hem kon hij zelfs met ze spreken. In het jaar 1226 stierf hij. In 1929 werd er in Wenen werd tijdens een internationaal congres voor dierenverenigingen besloten om 4 oktober jaarlijks uit te roepen tot Wereld Dierendag. In 1930 was in Nederland deze eerste Dag.

Dag van de Omgevingswet
De Omgevingswet gaat meer en meer leven. De VVM heeft samen met haar partners inmiddels zes edities van de Dag van de Omgevingswet georganiseerd. Vorig jaar waren er ruim driehonderd deskundigen aanwezig tijdens deze geslaagde dag. Op 4 oktober 2018 vindt de zevende editie plaats in het Provinciehuis van Utrecht. Meer info:  https://www.vvm.info/dagvandeomgevingswet

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen