Tentoonstelling en Workshops: Goddelijk Gaaf Gregoriaans

Foto:

Het Gregoriaans: het belangrijkste muzikale erfgoed van de Westerse wereld. Oorsprong van alle klassieke en moderne ziek. Een mooie herinnering aan vroeger, of je kent het helemaal niet… Nog steeds levend bij prachtige concerten en kerkelijke vieringen. Het Gregoriaans is een eeuwenoude muzieksoort maar echt gaaf om te zingen, Goddelijk gaaf!

In het weekend van 5, 6 en 7 oktober 2018 zijn de activiteiten rond de tentoonstelling ‘Goddelijk Gaaf Gregoriaans’ in het Parochiecentrum en de St. Laurentiuskerk Hoge Ham 84, 5104 JK in Dongen. Kom kijken naar oude kerk- en gezangboeken. Luister naar deze prachtige muziek. Indeling van activiteiten gedurende dit weekend:

Vrijdag 5 oktober, 19.00 uur – 21.00 uur:
Opening en bezoek aan de tentoonstelling in het parochiecentrum. Om 20.00 uur repetitie Gregoriaans koor met gastzangers in de kerk.

Zaterdag 6 oktober, 13.00 uur – 15.00 uur:
Bezoek aan de tentoonstelling in het parochiecentrum met een lezing door Frans Bullens.

Zondag 7 oktober:
10.30 uur: Gregoriaanse viering met mannenkoor en gastzangers in de St. Laurentiuskerk.
13.00 uur – 15.00 uur: Bezoek aan de tentoonstelling in het Parochiecentrum met als hoogtepunt: De bijzondere Gradualen uit de St. Laurentiuskerk in ’t Ginneken, Breda met toelichting door Ben Hulshof. Alleen te zien op deze zondag!!!!

Koster Ben Hulshof vond enkele lijvige gradualen (misboeken), die al jaren in een hoekje van de bij sacristie onder het stof lagen. Naast de teksten en muzieknoten van Gregoriaanse liederen bevatten de boeken tal van tekeningen en aquarellen van diverse kunstenaars. Deze ontdekking heeft een grote religieus-historische waarde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen