23 september: Wereld Bidag

Foto: Twitter

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Wereld Bidag
Er is veel aandacht voor homorechten en -emancipatie, maar één groep die regelmatig vergeten wordt zijn biseksuelen; mensen die op zowel mannen als vrouwen vallen. Tijdens Wereld Bidag wordt aandacht gevraagd voor deze groep mensen.

In heel de wereld zijn activiteiten gepland waar u mee kunt doen met het vieren van deze Dag. Met deze dag is uiteraard meer aandacht voor biseksuelen de planning. Zo worden er bi-gerelateerde onderzoeken gepresenteerd, speciale bi-magazines uitgegeven, bi-parades gehouden, en is er een Buy-a-Bi-a-Beer-night. Belangrijkste doel van de Dag is om te vieren dat dergelijke seksualiteiten bestaan én  horen te worden geaccepteerd in de maatschappij, maar men staat ook stil bij de discriminatie die deze groep soms mee moet maken.

Alle informatie is te vinden op deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen