14 september met de bus naar Den Bosch voor Duiventoren en het Blik

Foto:

Ingezonden bericht

Op vrijdagmorgen 14 september vindt er op het Provinciehuis in Den Bosch op initiatief van Pro-vinciale Staten van Noord-Brabant een themabijeenkomst plaats over de N629 (Heistraat). Voordat ze op 28 september een definitief besluit nemen willen de Staten zich nog nader laten informeren over de voor- en nadelen van de plannen voor een nieuwe weg door de natuur van Dongen. Diverse organisaties, waaronder de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik, zijn hiervoor uitgenodigd.In een persbericht roept De Vereniging iedereen op om mee te gaan naar Den Bosch. ” om de statenleden te laten zien, dat onze natuur ons aan het hart gaat en wij een gezonde leefomgeving willen behouden voor ons en onze kinderen.” aldus het bericht Er wordt gezamenlijk vervoer per bus geregeld.

Hoe aanmelden?
Iedereen kan zich vanaf nu aanmelden voor dit gezamenlijk busvervoer. De Vereniging hoopt op een hoge deelname. Leden kunnen voor € 5 mee. Niet-leden kunnen mee voor 10 euro. Aanmelden kan op diverse manieren. Het makkelijkst is het om 5 euro (leden) of een € 10 over te maken op het banknummer van de Vereniging NL15 SNSB 0706015746 onder vermelding van ‘Busvervoer naar Den Bosch’. Extra donaties zijn welkom. Ook kunnen mensen zich telefonisch opgeven via telefoonnummer 06 24773824 of zich aanmelden via het email-adres van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik: [email protected].

Wilt u meer weten over de actie tegen de nieuwe N629? Kijk op www.spaardeduiventorenenhetblik.nl of kom op zaterdag 25 augustus naar het Looiersplein in Dongen (van 11 tot 13 uur). Daar staan leden van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik om u uitleg te geven en u kunt zich daar ook aanmelden voor busvervoer naar het provinciehuis in Den Bosch.

Acties in petto
De bijeenkomst zal vrijdag 14 september in de morgen plaatsvinden, maar het exacte tijdstip is nog niet bekend. Namens de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik zal voorzitter René Roovers het woord voeren. Hij hoopt dat veel Dongenaren mee gaan: ‘We hebben wel enkele ludieke acties in petto. We laten onze laatste kans niet voorbijgaan om de Provinciale Staten uit te leggen waarom deze extra nieuwe weg van €50 miljoen (totaal van fase 1 en 2) niet alleen verspilling van gemeenschapsgeld is maar vooral onze groene long voor Dongen onherstelbaar beschadigt. Er zijn betere oplossingen om de verkeersproblemen aan te pakken. We zullen die aan de staten voorleggen. Zeer recent heeft de TU Delft een rapport uitgebracht met als conclusie dat de kosten niet opwegen tegen de baten als oplossing voor de doorstromingsproblemen op de N629. Roovers zal de Stateneden vragen om dit rapport te bestuderen en te betrekken bij hun afweging van het besluit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen