Grote namen op derde X-citement Festival

Foto: Stijn Rompa Photography
  1. 21 en 22 september is het zo ver, X-citement Festival opent voor de derde keer haar deuren. Dit festival, wat de afgelopen 2 jaren in Dongen ook al op de kalender heeft gestaan, is uitgegroeid tot een heus begrip. De vrijdagavond is een alcoholvrije avond waarop alle leeftijden welkom zijn. Op de zaterdagavond is de leeftijd 18 jaar en ouder.

Dit jaar zullen er weer aan aantal grote namen op het podium van X-citement Festival staan, zoals Buren van de Brandweer, Dansado & de Feestneger, De Lievelings DJ’s van je Zusje en Henk Dissel. Hiernaast treedt er ook Dongens talent op zoals Jim Craane, DJ Marius V en DJ Martropez. Naast deze artiesten biedt X-citement Festival nieuw talent een kans, er is namelijk een DJ Contest georganiseerd. De winnaar hiervan mag optreden op X-citement Festival.

Met als thema ‘buitenaards’ zal het ook dit jaar ook weer een groot feest worden! De voorbereidingen zijn in volle gang en de gehele organisatie kijkt uit naar het festivalweekend. ’’We zijn heel druk bezig met het uitwerken van alle leuke ideeën, maar veel is er ook al geregeld. Nu begint het aftellen dus al voor ons’’ vertelt Niels Schoenmakers (voorzitter van de organisatie). De organisatie bestaat uit een ondernemende vriendengroep uit Dongen en omgeving, die begonnen is met het organiseren van dit festival omdat zij vonden dat er weinig te doen was voor de jeugd in en rond Dongen.

https://www.facebook.com/XcitementFestival/videos/1619985698022376/

Met bijna 2000 bezoekers vorig jaar, werkt de organisatie dit jaar weer met veel passie en plezier naar het festivalweekend toe. Niels vertelt: ‘’Het geeft ons een hoop plezier X-citement Festival te organiseren. Als je op beide avonden de tent inkijkt mag je als organisatie trots zijn, vind ik. Je ziet het plezier van de mensen die binnen staan, een mooi aangeklede tent en je hoort goede muziek, dit geeft erg veel voldoening van je werk.”

Dit jaar zal het festivalterrein zich net als voorgaande jaren bevinden aan de Voldersweg in Dongen-Vaart. Het is een locatie dicht bij Dongen, maar ook niet ver van plaatsen als Kaatsheuvel, De Moer en ‘s Gravenmoer. Vrijdag 21 september zullen de deuren open zijn van 19:00 uur tot 00:00 uur en zaterdag 22 september van 19:00 uur tot 01:00 uur. De tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar op www.x-citement.nl, deurverkoop is mogelijk als X-citement Festival nog niet is uitverkocht. Heb jij dus vrijdag 21 of zaterdag 22 september nog niets te doen en zin in een feestje? Bestel dan snel je tickets, want dit wil je niet missen! Naast de website is X-citement Festival ook te volgen via Facebook en Instagram; X-citement Festival.

Foto: Stijn Rompa Photography

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen