De Cammeleur opent op 20 augustus

Foto:

De deuren van De Cammeleur gaan voor het eerst open op maandag 20 augustus aanstaande. Vanaf dan heeft Dongen er een nieuwe multifunctionele ontmoetingsruimte voor het grote publiek bij. De feestelijke opening van het gebouw, met een speciaal programma voor de inwoners van Dongen, was al eerder vastgesteld op zaterdag 1 en zondag 2 september aanstaande.

Het college heeft het moment van ingebruikname overlegd met de vier partners die hun intrek gaan nemen in De Cammeleur. Dat zijn DonckHuys, KunstPodium, Theek5 en ContourdeTwern. De kwaliteit van De Cammeleur heeft bij college en partners een hogere prioriteit dan een zo spoedig mogelijke ingebruikname. Het is niet reëel om nog langer te koersen op een officieuze ingebruikname van de nieuwbouw vanaf eind juni. Dan waren de eerste activiteiten gepland. Teveel noodzakelijke werkzaamheden zijn op dat moment nog onvoldoende afgerond. Afgesproken is nu dat alle minimaal noodzakelijke werkzaamheden moeten zijn afgerond vóór 1 augustus 2018. Daarna kunnen de partners inhuizen en zich het gebouw eigen maken.

Opleverdatum
Afgelopen week werd duidelijk dat de aannemer de (uitgestelde) opleverdatum van 1 juni niet zou halen. De contractueel overeengekomen datum van 22 maart 2018 was al eerder gepasseerd. In de tussenliggende periode heeft intensief overleg plaatsgehad met de aannemer. Adviseurs van de gemeente hebben keuringen en toetsingen op het gebouw uitgevoerd. De geconstateerde bevindingen en gebreken zijn tussentijds gecommuniceerd aan de aannemer.

Afgelopen dinsdag 29 mei ontving de gemeente het opleverdossier van de aannemer. Dat beantwoordt niet aan de contractuele eisen. Tot op heden is de aannemer nog niet zover dat de nieuwbouw kan worden opgeleverd waarbij er wordt voldaan aan alle gestelde eisen en gemaakte afspraken. Diverse leveranciers zijn daardoor ook nog niet in staat om hun voorzieningen te monteren. Nieuwe datum De gemeente is nu in afwachting van een opleverprotocol waarin staat aangeven op welke nieuwe datum de aannemer het gebouw voor aanvaarding wil aanbieden, wanneer de opname wel kan plaatshebben en de gemeente als opdrachtgever dus over het gebouw kan beschikken.

Vervolgstappen
De gemeente heeft de aannemer gemeld dat de contractueel overeengekomen boeteclausule van toepassing is. Voor alle gebreken die niet worden hersteld, zullen derden worden ingeschakeld. De bankgarantie zal worden gelicht om die kosten te dekken. Dat geldt ook voor de extra kosten die leveranciers in rekening brengen. Deze handelswijze is in overeenstemming met de Design & Build-overeenkomst tussen de gemeente Dongen en de aannemer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen