Burgerwindpark ‘De Spinder’ komt op stoom

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Samen met 10 lokale energiecoöperaties in het Hart van Brabant geeft Energie Dongen alle informatie om “Spinderdelen” te kopen bij Spinderwind. Op het park, ten noordoosten van Tilburg komen vier windmolens, die stroom opwekken voor ongeveer 6.500 huishoudens. Via de website www.spinderwind.nl worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van het gehele traject.

Symbolische uitreiking Spinderdeel
In Dongen deed wethouder Bea van Beers afgelopen maandag 14 mei de aftrap bij de Wilhelminamolen op het terrein van True Wood. Zij “kocht” het eerste symbolische Spinderdeel en bracht een schaalmodel van een windmolen in beweging. Het geeft weer hoe we de wind al eeuwen lang benutten.

Burgerwindpark De Spinder ua
De elf lokale energiecoöperaties hebben zich geschaard onder de naam Burgerwindpark De Spinder ua. Deze gaat samen met EnergieFonds Brabant – ieder voor 50% – de vier windmolens beheren.

Hoe doe je mee?
Iedereen kan deelnemen. Een Spinderdeel kost € 250,- en er staat een goede vergoeding tegenover, m.a.w. een goede investering in geld, maar zeker in het milieu direct om ons heen. Wie wil dit nou niet?! Op de website www.spinderwind.nl komt de informatie over alle facetten van deze investering beschikbaar.

Foto’s: Piet Eelants/dongenhomespot

Reacties

article
96187
Samen met 10 lokale energiecoöperaties in het Hart van Brabant geeft Energie Dongen alle informatie
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180515/burgerwindpark-spinder-komt-op-stoom/
2018-05-15T18:16:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/05/15181525/spinderwind.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws