Maandag 16 april eerste ledenvergadering Spaar de Duiventoren en het Blik

Foto:

Op maandag 16 april zal de eerste ledenvergadering van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik plaatsvinden. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het gebouw van scouting Laurentius in de Doelstraat. Voor deze eerste bijeenkomst zijn alle leden uitgenodigd. Ook mensen die nog lid willen worden zijn van harte welkom. Het lidmaatschap bedraagt 5 euro per jaar.

De agenda van deze eerste vergadering bestaat uit het voorstellen van de bestuurs- en werkgroepleden. Er wordt een overzicht gegeven van de redenen voor de oprichting en er wordt verantwoording gegeven over de stappen tot nu toe. De hoofdmoot van de bijeenkomst zal bestaan uit het bespreken van de strategie voor de komende maanden. In de zomer zullen provinciale staten een besluit nemen over de N629.

De inzet van de Vereniging is om de aanleg van de weg door Duiventoren en het Blik tegen te houden maar wel de verkeersproblemen om korte termijn aan te pakken. Er zijn meer dan 500 zienswijzen ingediend bij de provincie. Het bestuur zal een plan voorleggen hoe die te betrekken bij het uitoefenen van druk op provinciale staten om te komen tot een oplossing voor de verkeersproblemen met respect voor de natuur. Ook wordt vooruitgekeken naar een eventuele beroepsprocedure en de daarvoor noodzakelijke juridische ondersteuning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen