Nieuwe voorzitter en nieuw erelid benoemd bij TC Bas Dongen

Foto:

Woensdag 21 maart vond de Algemene Vergadering bij T.C. Bas Dongen plaats. Met een prima opkomst werden alle agendapunten besproken. Het hoogtepunt van de avond was de benoeming tot erelid Mary Verhoeckx en de benoeming van Edward van der Meijden tot Voorzitter van T.C. Bas Dongen.

Mary Verhoeckx 
Mary Verhoeckx werd tot erelid benoemd vanwege de vele verdiensten die zij heeft voor de vereniging. In 1992 startte zij bij de Jeugdcommissie,  2 jaar bij de Technische Commissie. In 1998 volgde zij Leo Kuijk op als Voorzitter van de Technische Commissie en dus ook bestuurslid van T.C. Bas Dongen. Vanaf dat moment tot en met 2012 heeft zij de organisatie van de voorjaar-, najaar- en wintercompetitie geleid.

Naast haar drukke werkzaamheden als voorzitter van de Technische Commissie was zij binnen het Bestuur ook nog de contactpersoon naar en met de trainers en heeft zij de introductie van prestatief tennis voor de jeugd begeleid en de jeugd actief betrokken bij de competities. Op verzoek van Marcel van Hattum is zij vanaf 2016 tot vandaag weer voorzitter van de Technische Commissie geweest. In 2017 bovendien nog lid van de District raad KNLTB regio zuid.

Edward van der Meijden
De nieuwe voorzitter Edward van der Meijden  is sinds 2010 lid van TC Bas Dongen. Daarvoor tenniste hij o.a. in Oosterhout bij OTC De Warande, waar hij ook jarenlang deel uitmaakte van het bestuur. In de afgelopen maanden heeft hij al meegedraaid binnen het bestuur van T.C. Bas Dongen. Het Bestuur heeft dan ook unaniem besloten hem voor te dragen tot voorzitter, wat woensdag 21 maart jl. tijdens de AV is goedgekeurd door de aanwezige leden. Edward is in het dagelijks leven directeur van Cantrijn, een bureau voor verenigingsmanagement en secretariaatsvoering in Gorinchem en Utrecht.

Vanuit dit bureau is hij o.a. aangesteld als secretaris van de branchevereniging van tennisbaanbouwers, De VTN. In die hoedanigheid heeft hij veel contact met de KNLTB over relevante ontwikkelingen binnen de tennissport. Daarnaast vervult hij diverse nevenfuncties, o.a. als bestuurslid duurzaamheid van de Industriële Kring Gorinchem en als secretaris van de Stichting Lingehavenconcerten. In Dongen is hij voorzitter van de buurtvereniging Haanse Hoef en fractie-ondersteunend lid van de Dongense VVD. Edward is getrouwd met Ingrid Cantrijn, die samen met de kinderen Leonie en Martijn ook lid zijn van T.C. Bas Dongen.

Daarnaast heeft de vereniging afscheid genomen van Willem Remie, voorzitter van de toernooicommissie, Leo Verhoeckx, interim Voorzitter, Wil Elkerbout, bardienstplanner en Betsie Beijers, voorzitter tennissport. Van Leo Verhoeckx neemt het bestuur nog geen volledig afscheid, daar hij als Algemeen Bestuurslid nog in het Bestuur van T.C. Bas Dongen zal deelnemen. Toegetreden tot het Bestuur is Harald Schellekens als voorzitter van de commissie wedstrijdtennis.

Namens T.C. Bas Dongen dankt het bestuur alle vrijwilligers hartelijk voor hun jarenlange inzet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen