Burgemeester Dongen sluit woning in Roeloff van Dalemstraat

Foto: CC0/Public Domain

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten de woning aan de Roeloff van Dalemstraat 68 in Dongen te sluiten na de vondst van een omvangrijke hoeveelheid hennepplanten. De woning wordt voor de duur van drie maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Op 19 december hield de politie een grootschalige controle in de regio. In de woning aan de Roeloff van Dalemstraat 68 werden 292 hennepplanten gevonden. Ook werd hier een verdachte aangehouden. Verder nam de politie een auto en contant geld in beslag.

Pand 3 maanden gesloten
De woning wordt tot 18 april 2018 gesloten. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. Het doel van de tijdelijke sluiting is een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze locatie als drugspand. De ramen en deuren zijn afgesloten en het pand is verzegeld. Het verbreken van de verzegeling is strafbaar; op overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal twee jaar of een geldboete van 19.000,- euro.

Damocles
De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugs gerelateerde activiteiten.

Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Of ziet u dat het pand aan de Roeloff van Dalemstraat tijdens de sluiting in gebruik wordt genomen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen