Ingezonden: Laatste kans om bezwaar te maken tegen de weg door de Duiventoren en het Blik!

Foto:

Ingezonden: Het comité Handen af van de Duiventoren en het Blik roept iedereen op bezwaar te maken tegen de weg door de Duiventoren en het Blik. Afgelopen week werd in de nieuwsbrief van de provincie de vaststellingsprocedure van het inpassingsplan voor deze weg aangekondigd. Vanaf 26 januari tot 8 maart kan iedereen bezwaar maken tegen dit plan.

In een persbericht zegt Het comité Handen af van de Duiventoren en het Blik: “De provincie lanceerde in 2016 als voorkeurstracé de Bundeling Noord, een weg dwars door de laatste resterende natuur van Dongen. Dit leidde tot een storm van protest. Natuurorganisaties organiseerden een open dag om de waarde van het gebied te tonen. In Den Bosch werden 1500 steunverklaringen overhandigd aan gedeputeerde Van de Maat. Bij de behandeling in de gemeenteraad lieten maar liefst acht insprekers weten dat wat hun betreft de aanleg door de laatste waardevolle natuurgebieden van Dongen een onbegaanbare weg is en blijft. Helaas vonden de protesten geen gehoor bij de gemeenteraad van Dongen die de zaak als hamerstuk afdeed en hiermee liet zien geen enkel belang te hechten aan de natuur van Dongen.”

“Steeds meer mensen vinden dat het op deze manier aanleggen van asfalt door de natuur niet langer kan. Ook klimaatverandering en andere manieren van reizen spelen daarin een rol.” aldus het bericht van het comité. “Voor ieder van hen is er nu de bezwaarprocedure tegen het PIP als laatste kans. Het comite hoopt dat er massaal bezwaar gemaakt gaat worden.”

Bezwaarprocedure laatste kans maar met reële kans op succes!
“Deze procedure is de laatste kans om deze onnodige en dure weg tegen te houden”, zo zegt de woordvoerder van het comité René Roovers. “Het maatschappelijk belang van deze weg is niet aangetoond en er is een goed alternatief aanwezig namelijk het opknappen van de bestaande weg. Dan zijn ook de knelpunten goed op te lossen. Al deze mogelijkheden zijn onvoldoende onderzocht. We hebben bovendien aangetoond dat de nieuwe weg nauwelijks een verbetering is als het gaat om reistijd en niet leidt tot minder fijnstof en lawaai. We denken daarom in de bezwaarprocedure een goede kans te maken. Zeker weten doe je het nooit maar door massaal bezwaar aan te tekenen laten we zien dat we het met het opofferen van ons laatste stukje Dongense natuur niet eens zijn.”

Helpende hand
Het comité wil bezwaarmakers de helpende hand bieden. Op de website van het comite http://www.spaardeduiventorenenhetblik.nl komt vanaf de start van de bezwaarprocedure informatie te staan hoe er bezwaar gemaakt kan worden. Eenieder die belang hecht aan het behoud van de Dongense natuur voor onze leefomgeving en die mee wil werken aan de actie kan zich aanmelden via http://www.spaardeduiventorenenhetblik.nl/Contact/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen