Lezing Hans Peeters over kerkuilen en kipsaté

Foto:

Woensdag, 24 januari 2018 komt Hans Peeters naar Dongen om een avondvullend programma te verzorgen, voor Natuurvereniging Ken en Geniet
Het is voor hem als oud-Dongenaar en oud-voorzitter altijd weer bijzonder om te gast te zijn bij deze natuurvereniging. Hier liggen voor hem veel mooie en waardevolle herinneringen en was de start van zijn loopbaan als vogelbeschermer. Blij om weer naar Dongen te komen dus. Het programma op deze avond gaat over kerkuilen en kip saté! Wat hebben die twee met elkaar te maken?

Bedreigde vogels
Eind 2017 is de nieuwe Rode Lijst van bedreigde broedvogels van kracht geworden. Op deze lijst staan nog meer soorten, dan op de vorige van veertien jaar geleden. We weten al langer dat het niet goed gaat met onze weide- en akkervogels. Maar de laatste jaren kelderen hun aantallen in ijzingwekkend tempo naar beneden. Ook wadvogels verdienen extra zorg en boerenzwaluwen hebben het zowel in binnen- als buitenland moeilijk.
Een avond vol kommer en kwel? Absoluut niet! Er zijn ook heel veel positieve berichten te melden. Al sinds 1899 zet Vogelbescherming zich in voor vogels en hun leefgebieden. En wat blijkt? Beschermen werkt! In de afgelopen decennia zijn er tal van successen geboekt met als kers op de taart: het succes van de kerkuil. Een realistische kijk op vogelontwikkel-ingen met een positief einde.

Kip Saté!
Voor wie het nog niet wist; Hans is een gróót liefhebber van kip saté. Maar daarover gaat niet deze tweede presentatie. Waarover dan wel? Afgelopen jaren waren ze tweemaal op vakantie in Azië. In Maleisië gaan ze op zoek naar spectaculaire neushoornvogels en bezoeken ze een slangentempel. Op Sulawesi raken ze onder de indruk van wel twaalf verschillende ijsvogelsoorten. De een al kleurrijker dan de ander. Hier zoogdieren en vogels die nergens anders voorkomen, zoals bijvoorbeeld Sulawesi-spookdiertjes en kuifmakaken. Wist u dat de metropool Singapore een van de groenste steden ter wereld is? Met restanten regenwoud en uitgestrekte wetlands binnen de stadsgrenzen. Tot slot gaan ze naar Borneo en staan oog in oog met een van de meest indrukwekkende dieren op aarde, de orang oetan.  Een afwisselende presentatie met unieke fotomomenten en belevenissen in Azië. De bakermat van kip saté.

Natuurvereniging Ken en Geniet hoopt u te mogen begroeten op woensdag 24 januari in de “Heeren van Dongen”, Sint Josephstraat 187, aanvang 20.00 uur.
Een ieder is van harte welkom, ook de mensen die nog geen lid zijn van de Natuurvereniging en de toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen