FRUITIG FEESTJE OP DE J.J. Anspachschool

Foto:

Op maandag 13 november liepen er ineens 3 juffen en 1 meester verkleed als fruit door het schoolgebouw van de J.J. Anspachschool. Deze fruitige verkleedpartij had niets te maken met de kersverse jeugdprinses Femke uit groep 8, maar met het schoolfruitproject dat op 14 november weer van start gaat.

Op het schoolplein werden de kinderen welkom geheten door meester Winfried, vorig jaar al eens omgedoopt tot meester ‘ Winfruit’ omdat hij wekelijks de nieuwsbrief over het schoolfruit verstuurde. Ook dit jaar krijgen alle kinderen van de J.J. Anspachschool weer21 weken lang 3 keer per week een stuk fruit of groente tijdens hun pauze.
Op het schoolplein kregen alle kinderen een lekkere mandarijn. De appel, banaan, aardbei en peer begonnen te dansen en te zingen op het liedje ‘Fruitshake’. Zo werd de dag smakelijk en swingend afgesloten.

De 'Fruit shake' op de Anspach

Geplaatst door Basisschool Anspach in Dongen op maandag 13 november 2017

‘Aardbei’ Dineke van Engelen kijkt terug op een geslaagde opening en legt uit waarom de Anspachschool opnieuw deelneemt aan het project: ” Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door het schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten! “

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen