DP stopt met mede-organiseren van intocht Sinterklaas

Foto:

Tijdens een ledenbijeenkomst van Dongen Promotion werd afgelopen week bekend gemaakt dat de winkeliersvereniging  het organiseren van de sinterklaasintocht voortaan overlaat aan Stichting Dongense Jeugdraad.

In een persbericht meldt de winkeliersvereniging: “De vraag binnen het bestuur was: Waarom moeten wij deze intocht betalen? Is het onze kerntaak deze activiteit te regelen? We deden dat  jarenlang zonder enige subsidie van de gemeente Dongen”. Twee jaar geleden vroeg DP voor het eerst subsidie voor de intocht aan. Deze werd toegekend evenals de bijdrage voor dit jaar. “Deze bijdrage is lang niet toereikend. We hebben gesprekken met Stichting Dongense Jeugdraad gevoerd over onze terugtrekking uit de organisatie. Dit jaar nemen wij alles nog voor onze rekening. Dat gaat van het huren van de pakjesboot, strooigoed, eten en drinken voor de medewerkers en al wat er verder nodig is. Volgend jaar is het aan hun,” legt Jansen uit. Alles wat met de sinterklaasintocht te maken heeft hevelt DP gratis over naar de jeugdraad. Daaronder ook de vele zwarte pieten pakken.

De kersverse voorzitter van de stichting Dongense Jeugdraad, Jesse Pfrommer, is druk in onderhandeling met de gemeente over de financiële gevolgen. ,,Wij zijn wel van plan volgend jaar deze intocht zelf te gaan regelen. Wij gaan nu bekijken hoe wij het financiële plaatje rond krijgen. Mocht de subsidie niet toereikend zijn, dan moeten wij het op de Zomerspelen manier gaan aanpakken. Dit moet lukken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen