‘Fix up Your Life’ helpt jongeren met voorkomen schulden

Foto: CC0/Creative Commons

De gemeente Dongen gaat nog dit jaar een proef starten met het project Fix up Your Life van ContourdeTwern. Fix up your life helpt jongeren, die in de schulden zitten, hun financiële situatie weer op de rails te krijgen. De proef komt er op aandringen van de gemeenteraad. Die gaf het College vorig jaar met een motie opdracht te onderzoeken of zo’n project in Dongen zinvol was. Uit onderzoek is gebleken dat er in Dongen ongeveer 30 jongeren voor dit project in aanmerking komen.

Fix up your life is speciaal bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar. Zij krijgen hulp en ondersteuning bij het beter leren omgaan met geld, zodat ze zichzelf financieel beter kunnen redden. Dat gebeurt in een groep van maximaal 10 personen. Voor Dongen zou dat dus betekenen, dat er drie trajecten gestart kunnen worden. Maar de gemeente denkt dat niet alle jongeren mee willen doen en daarom start ze voorlopig met twee trajecten; een derde traject start als er voldoende aanmeldingen zijn.

ContourdeTwern gaat actief aan de slag om de jongeren te bereiken en te motiveren deel te nemen aan Fix up your life.Daarnaast kunnen ook ouders of scholen jongeren aanmelden. De resultaten en effecten van de proef zullen grondig geëvalueerd worden. De gemeente gaat op drie verschillende momenten meten: bij de start van het traject, en na drie en zes maanden na afloop van het traject. De proef gaat minimaal € 7.728 kosten voor twee trajecten en € 11.592 voor drie trajecten.Dat wordt betaald uit de post onvoorzien.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen