Terminaal zieke Mary (55) in zijspan van Harley Davidson: “Ik wil genieten”

Zondag 25 juni 2017 was voor de Oosterhoutse  Mary Linsen, die verblijft  in een verpleeghuis in Dongen, een bijzondere dag. Zij heeft nog maar een paar maanden te leven en wilde van kinds af aan al eens op een Harley Davidson rijden. Helaas kan zij dat zelf niet meer en ze zag het er ook niet meer van komen totdat dochter Shannon een oproep plaatste op Facebook.  Marco Brekelmans zag het bericht en deelde het in de motorfotogroep van een fotoshoot die daags tevoren had plaatsgevonden.

Marco: “Laurens de Graauw heeft dat toen meteen opgepakt en belde mij dat wij dit gaan regelen. Ik heb toen contact gezocht met de dochter om te zeggen dat de wens vervuld zou gaan worden.” In slechts drie weken organiseerden zij samen vervolgens een compleet dagprogramma.

Zondagochtend stond een Harley Davidson met zijspan voor Mary klaar bij haar verpleeghuis in Dongen waar zij werd opgehaald. Vergezeld onder escorte van nog vier Harley’s en een cabrio voor de familie vertrok het gezelschap voor de rit richting Oosterhout en Breda. Onderweg bij een tankstation in Gilze kwam de volgende verrassing: een stoet van nog eens 60 motoren stond klaar om mee te rijden richting Eindhoven en Nijmegen naar het Noord-Limburgse Siebengewald, een rit van ruim 100 kilometer.

Daar aangekomen is Mary door een erehaag van luid geronk en getoeter van alle motoren binnen gehaald. Na even te zijn bijgekomen werden er twee liedjes op zeer emotionele wijze ten gehore gebracht door Laura Mennen. Van begin tot het eind is alles op alle mogelijke manieren op foto- en videocamera’s vastgelegd. Mary was van de hele dag duidelijk aangedaan: “Ik had dit totaal niet verwacht! Het was geweldig! Ik zal dit nooit meer vergeten”, verteld zij met een lach op haar gezicht. Ook dochter Shannon was verrast: “Het was geweldig om haar zo te zien genieten! Ik had nooit verwacht dat zo veel mensen zouden komen. Ik wil nog volop genieten van mijn moeder, nu ze er nog is.”

Organisator Laurens was zeer onder de indruk, niet alleen voor het belangeloos beschikbaar stellen van motoren, auto’s, camera’s en accommodatie. Meer nog van alle mensen die belangeloos meegewerkt hebben. In slechts 1 dag is er een hechte club ontstaan van talloze mensen die elkaar daarvoor helemaal niet eens kenden. Dit inspireerde hem om een stichting op te gaan richten; “Dit was prachtig en emotioneel. Ik wil dit maandelijks gaan doen.” Er wordt hard gewerkt aan alle foto’s en video’s die op de Facebook-pagina ‘Mijn laatste wens’ te zien zullen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen