VV Dongen bereikt nacompetitie na overwinning in Groningen

VV Dongen is er vanmiddag in geslaagd deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie  veilig te stellen. Het team van Ron Timmers won in Groningen met 1-3 van Be Quick 1887. Daarmee levert Dongen een ongekend knappe prestatie. Na de laatste wedstrijd tegen JVC Cuijk in de reguliere competite komende zondag volgt op 17 en 20 mei in die nacompetitie een dubbele wedstrijd tegen de nummer 2 uit de derde divisie zaterdag, De twee ploegen die hiervoor nog in aanmerking komen zijn FC Lisse en IJsselmeervogels.

Dongen kende een bliksemstart in de wedstrijd van vanmiddag. Al na twee minuten lag de bal achter de Groningse doelman. die een inzet van Tom Kolkert na een vrije trap van Paul van Zon in eerste instantie nog kon pareren, maar geen antwoord meer had op de kopbal van Jorik Mijnhijmer die daarop volgde. Voor rust kwam Be Quick op gelijke hoogte maar in de tweede helft zorgden doelpunten van Tom Kolkert en Remon Koenen voor de overwinning. Dongen is nu onbereikbaar voor de nummer 4 van de derde divisie zondag en daarmee dus zeker van de nacompetitie.

Derde plek veilig gesteld in het Hoge Noorden. Knappe prestatie boys! Be Quick 1887-VV Dongen 1-3

V.V. Dongen 发布于 2017年5月7日

Feest in de kleedkamer na het behalen van de nacompetitie

Inzet van deze nacompetitie is een plek in de Tweede Divisie, het allerhoogste amateurniveau in het Nederlandse voetbal. Om dat te bereiken zou Dongen in eerste instantie de nummer twee van de derde divisie zaterdag in twee wedstrijden moeten verslaan waarna dan ook nog een dubbele wedstrijd (24 en 27 mei)  tegen de winnaar van de andere nacompetitiepoule volgt.

Maandag een uitgebreid verslag van de wedstrijd.